Kirklareli'nde 8 Bin 352 Ögrenciye Ücretsiz Yemek

Kirklareli Valisi Birol Ekici Il, ilçe okul müdürleriyle toplantida bir araya geldi. Ekici, toplantida 2022-2023 Egitim Ögretim Yili 2.döneminde il genelinde 8 bin 352 ögrenciye ücretsiz yemek verilecegini söyledi.

Kirklareli'nde 8 Bin 352 Ögrenciye Ücretsiz Yemek
Milli Egitim Bakanligi’nin kararlari dogrultusunda Kirklareli’nde uygulama detaylarinin ele alinmasi amaciyla Kirklareli Valisi Birol Ekici’nin katilimlariyla toplanti düzenlendi.

Toplantiya, Il Milli Egitim Müdürü Hüseyin Kalkan, Ilçe Milli Egitim Müdürleri, il genelinde temel egitim ve destek hizmetlerinden sorumlu sube müdürleri ve okul, müdürleri katildi.

Toplantida konusan Vali Ekici Il genelinde 2022-2023 Egitim Ögretim Yili I. yarisinda 4 bin 204 ögrenciye günlük ücretsiz yemek verildigini ifade ederek Ekici 06 Subat 2023 tarihinden itibaren II. döneminin baslamasiyla birlikte 8 bin 352 ögrenciye ücretsiz yemek verilecegini söyledi.



Egitim ve ögretimin önemine deginen Ekici, “Gün geçmiyor ki egitimde yeni bir uygulama, yeni bir gelisme ve yeni bir basariyi elde etmedigimiz gün olmuyor. Bu günde gerçekten çok heyecanliyim önümüzdeki günlerde okullarimizda yemek verebilecegimiz ögrencilerin sayisini 8 bine çikaracagiz 6 Subat itibariyle. Bu yemeklerin en kaliteli sekilde, en dogru sekilde, en iyi sekilde, en hizli sekilde çocuklarimizin masasina güzel bir sekilde varmasi bizlerin en büyük mutlulugu olacaktir. Yemek deyip geçmeyelim bu yemekler çocuklarimizin hem beslenmesine destek olurken hem de egitimde daha basarili olmasini saglayacaktir. Bu çerçevede eger 6 Subata kadar fiziki olarak yapmamiz gereken bir hazirlik varsa onlarinda tamamlanmasi gerekiyor. Eger bir eksigimiz varsa bu gün burada birlikte paylasalim ve bu eksiklikleri giderelim Milli Egitim Müdürlügü, Valilik olarak ne eksigimiz varsa tamamlayalim. En güzel yemekleri, en iyi yemekleri çocuklarimizin önlerine koyup onlarin egitimlerini ve ögrenimde ki basarilarini destekleyelim istiyorum” dedi.

Ekici, toplantiya katilanlara tesekkür etti.

Daha sonra Ekici’ye okullarda devam eden çalismalar hakkinda bilgi verildi.

Kaynak: İHA