Istanbul'da DEAS Ve El Nusra'ya Operasyon Açiklamasi 9 Gözalti

Istanbul’da DEAS ve El Nusra’ya yönelik düzenlenen operasyonda, söz konusu örgütlere fon saglamak amaciyla “infak” adi altinda para transferi yaptiklari ileri sürülen 9 süphelinin yakalandigi belirtildi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca, DEAS ve El Nusra gibi radikal terör örgütlerine yönelik yürütülen sorusturmada, örgütün mali yapisina para aktaran bazi süpheliler belirlendi.

Dini istismar eden söz konusu örgütlerin ve onlarla irtibatli kisilerin faaliyetlerini mercek altina alan Terör Polisi, agirlikli olarak Suriye ve Irak gibi çatismali alanlarda faaliyet gösteren DEAS ve El Nusra’ya fon saglamak amaciyla “infak” adi altinda para transferi yaptiklari öne sürülen 9 süpheliyi tespit etti. Belirlenen kisilere yönelik bu sabah çok sayida adrese operasyon baslatan polis, “6415 sayili Terörizmin Finansmanin Önlenmesinin Hakkinda Kanununa Muhalefet Etme” ve “Silahli Terör Örgütü Üyeligi” suçunu isleyen 9 süpheliyi gözaltina aldi.

Bu kisilerin kaldiklari yerlerde yapilan aramalarda ise çok sayida dekont, dijital materyal ve örgüt içerikli dokümanlar ele geçirildi.

Polisiye sorusturmada yakalanan DEAS ve El Nusra yanlisi 9 süpheli, sorgulanmak üzere Istanbul Terörle Mücadele Subesine getirildi.

Zanlilar hakkinda baslatilan tahkikat islemleri devam ediyor.
Kaynak: İHA