Basin Müzesi Büyük Ilgi Görüyor

Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari’nin, ‘Müzeler Sehri Elazig Projesi’ çerçevesinde hayata geçirdigi Elazig Basin Müzesi, vatandaslar tarafindan büyük ilgi görüyor.

Basin Müzesi Büyük Ilgi Görüyor
Elazig Belediye Baskani Sahin Serifogullari, 11 ana baslikta açikladigi 100 projeyi hayata geçirmeye devam ediyor. Bu çerçevede Harput mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan ve 1800’lü yillarda insa edilen Sagir Müftü Konagi, Basin Müzesine dönüstürüldü. Harput mimarisine uygun olarak dizayn edilen Elazig Basin Müzesi, sehrin kültür ve turizm yasamina kazandirildi. Basin tarihine isik tutan ve basin tarihinin hafizasinin canlandirildigi müzede, baski kaliplarindan matbaaya, haberlesme araçlarindan gazete ve dergilere kadar birçok basin yayin materyali yer aldi. 10 Ocak’ta açilisi yapilan müze, vatandaslar tarafindan büyük ilgi gördü. Daha önce böyle bir müze görmediklerini dile getiren ziyaretçiler, emegi geçenlere tesekkür etti.

Çok güzel ve mükemmel oldugunu belirten tiyatro ve sinema sanatçisi Abdullah Sekeroglu, “Düsüncede mükemmel. Elazig’in elzem ihtiyaci olan bir müzeydi. Belediye Baskani Sahin Serifogullari’na böyle bir müzeyi sehre kazandirdigi için ne kadar tesekkür etsem azdir. Bu bina yillarca ahir olarak kullanildi ve sahipsizdi. Camlari kirilirdi, içerisi pis kokularla doluydu. Simdi çok güzel olmus” dedi.

Istanbul Elaziglilar Danisma Dernegi Baskani Mehmet Demirbag, “Çocuklugumdan beri hayal ediyordum. Mardin, Urfa, Gaziantep ve Istanbul’a gittigim zaman niye Elazig’da böyle bir sey yok derdim. Çok duygulandim. Çok güzel seyler yapilmis. Belediye baskanimiza hepsine sükranlarimi sunuyorum. Sahin Serifogullari geldigi günden beri üstüne koyarak giden bir insan, tebrik ediyorum. Mükemmel bir tasarim olmus. Elazig’in ihtiyaci olan bir müzeydi” diye konustu.

Kaynak: İHA