Aydemir Açiklamasi 'Ekonomide Önceligimiz, Üretim, Yatirim Ve Istihdamdir'

Milletvekili Aydemir, ‘Bizden önceki dönemlerde bütçenin yüzde 85’i faize gidiyordu. Bizimle beraber bu yüzde 13’lere düstü. Aradaki farki yatirimlara, üretime, ihracata aktariyoruz, istihdama katki sagliyoruz.’ dedi

Aydemir Açiklamasi 'Ekonomide Önceligimiz, Üretim, Yatirim Ve Istihdamdir'
AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, TBMM’de gerçeklestirdigi basin toplantisinda seçim arifesindeki siyasi gelismeleri ele aldi, 6’li masanin HDP’e sirin görünmeye çalistigini vurgulayarak, HDP’nin "örtülü biçimde altili masayi esir aldigini" söyledi.



Aydemir’den Garabet Nitelemesi

Altili Masanin proje üretme özürlüsü oldugunu, ülke gelecegine dair plan ve proje üretemedigini, istihdam politikasi ve üretime deggin hedeflerinin bulunmadigini kaydeden Milletvekili Aydemir, Kiliçdaroglu’nun, issizligi önlemek için "muhtarlara bir yardimci" teklifinde bulundugunu animsatti.

"Gülünecek bir hal ama ayni zamanda hepimizin üzülmesi gereken bir durum" diyen Milletvekili Aydemir, cumhurbaskanligi adayligi hesabi yapan birisinin istihdam projesi olarak muhtarlara yardimci teklifi getirmesini "garabet" olarak nitelendirdi.

kiliçdaroglu demirtas’a övgüler yagdiriyor

Kiliçdaroglu’nun, çiktigi bir televizyon programinda eski HDP Es Genel baskani Selahattin Demirtas’a övgüler yagdirdigini, bunun sebebinin HDP’li 3-5 seçmenden oy devsirmek oldugunu belirten Milletvekili Aydemir, Kiliçdaroglu’nun, HDP’nin "seffaf görüsme çagrilarina" olumlu yanit verme gibi bir niyetle hareket ettigini söyledi.



Aydemir’den Sert Tepki

Milletvekili Aydemir, ‘Biz sunu söylüyoruz; HDP, PKK ya müzahir bir yapidir. PKK’nin yaninda duran bir yapidir, çok açik söylüyoruz, PKK bu milletin on binlerce evladinin kaninda parmagi olan hain bir örgüt. Bu hainlerle kim ki yan yana gelir, kim ki mesafeyi daraltir, kapatir, bu örgüte dönük yüreginde az da olsa böyle bir küçük pencere açar, bilinmesi lazim ki bunlar vatana ihanetle istigal ediyorlar demektir.’ vurgusunu paylasti.

‘HDP’e yaranmaya çalisiyorlar’

Milletvekili Aydemir, sunlari kaydetti: "Selahattin Demirtas’in tehdit barindiran ’seffaf görüsmeler yapacaksiniz’ sözlerine Kiliçdaroglu, ’emre amadeyiz’ anlamina gelen açiklamalarda bulunuyor. Bu tür açiklamalari yapan yalniz Kiliçdaroglu da degil. Sözüm ona geçmisinde milliyetçiligi barindiran bir isim, Anayasa Mahkemesinde devam eden kapatma davasinin hukuksuz oldugunu öne sürüyor. Hepsinin derdi, seçimleri etkilemek, seçimlerde HDP’yi yanlarina çekebilmek. HDP’ye ve tabii ki arkasinda PKK’ya yamanmaya çalisiyorlar. Kiliçdaroglu da Aksener de arkadan dolanarak PKK’ya yamanmaya çalisiyorlar. Yaziklar olsun."

Kiliçdaroglu HDP’e Gönderme Yapiyor

Kiliçdaroglu’nun, Bogaz içi Üniversitesi ögrencilerine yönelik sözlerinin "mide bulandirici" oldugunu, verdigi mesajlarla kendisini mahkemenin yerine koydugunu ifade eden Milletvekili Aydemir, "Kiliçdaroglu, açiklamasindaki ’kayyum’ ifadeleriyle HDP’ye gönderme yapiyor. HDP aslinda örtülü bir biçimde altili masayi esir almis durumda. Özellikle Kürt kardeslerime sesleniyorum; size zulmün perdesini aralamak için gayret sarf eden bir altili masa var. Yaptigi açiklamalar isiginda bir tasla birkaç kus vurmayi hedefliyorlar." degerlendirmesinde bulundu.

Milletvekili Aydemir, altili masada Saadet Partisi’nin yalniz genel baskan düzeyinde yer aldigini, partililerin masada olmadigini söyledi.



Aydemir Ekonomiyi Degerlendirdi

Türk müteahhitlerin 2022 yilinda 133 ülkede proje ürettiklerini, 471. 7 milyar dolar degerinde 11 bin 605 projeyi hayata geçirdiklerini belirten AK Parti Milletvekili Aydemir, ‘Biz böyle çalisiyoruz’ kaydini düstü.

Ekonomi degerlendirmesinde Hazine ve Maliye Bakani Nurettin Nebati’nin paylastigi bütçeden karsilanan faiz giderleri hakkindaki ifadelerini gündeme getiren Milletvekili Aydemir, ‘Bizden önceki dönemlerde bütçenin yüzde 85’i faize gidiyordu. Bizimle beraber bu yüzde 13’lere düstü. Aradaki farki yatirimlara, üretime ihracata aktariyoruz, istihdama katki sagliyoruz. Sayin Bakanimizin ifadeleri ülke ekonomisinin güçlü altyapisini vurguluyor. ‘ diye konustu.

Kaynak: İHA