Sirnak'ta Kapanan Köy Yollari Tekrar Ulasima Açildi

Sirnak’ta cumartesi günü etkili olan kar yagisi sonrasi kapanan köy yollari ekiplerin yogun mesaisi sonrasi tekrar ulasima açildi. Kar kalinliginin yarim metreyi astigi bölgelerde hayat durma noktasina geldi.

Sirnak'ta Kapanan Köy Yollari Tekrar Ulasima Açildi
Sirnak’ta etkili olan kar yagisi sonrasi Uludere ve Beytüssebap ilçelerindeki yüksek rakimli dag köylerinin yollari ulasima kapandi. Iki gündür araliksiz yagan kar yagisi sonrasi ilçe özel idare ekipleri, belediye ve karayollari ekipleri yollari açik tutmak için gece gündüz çalisma yürüttü.

Dagalti, mezra ve Besagaç grup köy yollari ekiplerin yogun mesaisi sonrasi tekrar ulasima açildi. Her yerde oldugu gibi Beytüssebap ilçesinde de çocuklar karin keyfini çikardi. Buz pistine dönen yollar tuzlanarak trafige tekrar açildi. Doga fotografçisi serdar Gökçe, günlerdir kar yagisini beklediklerini söyledi.

Kara yagisinin bölge için çok güzel oldugunu belirten Gökçe, "Birçok köy yolu kapandi ama ekipler yollari tekrar açti. Bölgemiz için çok faydali olacak bu kar yagisi. Hasret kalmistik" dedi.

Kaynak: İHA