Alucrali Gurbetçiler, Sila-I Rahim Gezisinde Bulustu

Merkezi Istanbul’da olan Alucra Kalkinma ve Egitim Vakfi, 38 köy dernegi ile birlikte organize ettigi sila-i rahim gezisinde hemsehrileriyle bulustu.

Alucrali Gurbetçiler, Sila-I Rahim Gezisinde Bulustu
Alucra Kalkinma ve Egitim Vakfi tarafindan organize edilen etkinlikte Istanbul’dan memlekete gelen gurbetçilerin ilk duragi ilçe girisindeki sehitlik oldu. Burada yapilan dualarin ardindan, mehteran takimi esliginde kortej yürüyüsü gerçeklestirildi.

Ilçe meydaninda devam eden etkinlikte çorba ikrami yapilip, mevlidi serif okutularak dualar edildi. Daha sonra ise, Alucra Kapali Spor Salonu’nda Giresun Üniversitesi Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardimcisi tarafindan Alucra kurulusundan bugüne tarihteki önemine dair bir sunum yapildi.

Alucra Vakif Baskani Süleyman Baba ise, memleketlerinin Anadolu Alperenleri’nin ve ilçede medfun Seyyid Mevlana Seyh Çagirgan-i Ismail Hakki Veli, Yakup Gülami, Mahmut Çagirgan Veli gibi evliyalarin yurdu oldugunu ifade ederek; Anadolu’nun son savunma hatti olan ve Harsit Savunmasi’ni yapan 2. Kafkas Kolordusu’nun komuta merkezinin Alucra oldugunu kaydetti.

Alucra Kaymakami Muhammet Cengiz de yaptigi konusmada, Alucra için çok önemli bir etkinligi düzenleyen Alucra Baskani Süleyman Baba ve ekibi tebrik ederek, Alucra için yapilacak her türlü katkiya her zaman destek olacaklarini söyledi.



Konusmalar sonrasi bin kilometre yolculuk yapan gençler, davul zurna esliginde gönüllerince horon esliginde eglendi.

Ilçe Emniyet Müdürlügü önünden baslayip ilçe meydaninda son bulan yürüyüse; Alucra Kaymakami Muhammet Cengiz, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Gürol Yildirim, Alucra Vakfi Baskani Süleyman Baba ve yönetim kurulu üyeleri, Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okul Müdürü Dr. Ugur Bellekli, Il Genel Meclis Üyesi Durmus Canikli, Muhtarlar Dernegi Baskani ve köy muhtarlari, siyasi parti temsilcileri ve yüzlerce kisi katildi.

Kaynak: İHA