Salihli Kent Müzesi 2022'De 12 Bin Ziyaretçiyi Agirladi

Salihli Belediyesi tarafindan hizmete açilan Kent Müzesi, 2022 yilinda 11 bin 846 kisiyi agirladi.

Salihli Kent Müzesi 2022'De 12 Bin Ziyaretçiyi Agirladi
Salihli Belediyesi’nin gerçeklestirdigi kültürel çalismalar sonucunda aslina uygun olarak restore edilerek 11 Eylül 2015 tarihinde hizmete açilan Kent Müzesi, 2022 yilinda 11 bin 846 kisi tarafindan ziyaret edildi.

Özellikle kültür ve tarih meraklilarinin yogun ilgisini çeken Kent Müzesi, Salihli’de bulunan okullar, çevre il, ilçe ve yurtdisindan gelen konuklar tarafindan ziyaret edilerek büyük begeni topladi. 2015 yilinda yenilenen yüzüyle kapilarini ziyaretçilere açan Kent Müzesi, kültürel ve sanatsal birçok etkinlige de ev sahipligi yapiyor. Ziyaretçilerini, geçmisten günümüze Salihli’nin kültürel tarihinde zaman yolculuguna çikaran Kent Müzesi, misafirlerini aslina uygun bir sekilde gerçeklestirilen restorasyonu ve otantik atmosferiyle müze bahçesinde agirliyor.

Kent Müzesinin ilçenin kültürel tanitimina büyük bir katki sagladigini belirten Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda, “Yasadiklari ilçeyi geçmisten bugüne tanimak isteyenleri mutlaka Kent Müzemizde görmek isteriz. Müdire Hanim evi tüm orijinalligi korunarak restore edildi. Müzemiz, özellikle gençlerimizin Salihli´de yasanan tarihi ve kültürel degisiklikleri tanimasina firsat veriyor. Geçmisin günümüze tasindigi Kent Müzesinde, geçmis yillara ait esyalar ile kiyafetler ve o dönemi yansitan birçok obje sergileniyor. Geçmisten gelen izlerin günümüze tasindigi Kent Müzemize herkesi davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA