KTÜ'de Basörtülü Intörn Doktorun Ameliyata Alinmadigi Iddiasi

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde bir intörn doktorun basörtüsü nedeniyle ameliyata alinmadigi ile ilgili sorusturma baslatildi.

KTÜ'de Basörtülü Intörn Doktorun Ameliyata Alinmadigi Iddiasi
Alinan bilgiye göre, 29 Aralik 2022’de KTÜ Farabi Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmani Prof. Dr. Serdar Topaloglu, kendisiyle ameliyata girecek olan S.S. isimli intörn doktoru ameliyathaneye almamasi üzerine S.S. Prof. Dr. Serdar Topaloglu’nu KTÜ Rektörlügü’ne basörtüsü nedeniyle ameliyata alinmadigi sikayetinde bulundu.

Sikayetin ardindan KTÜ Rektörlügü konuyla ilgili sorusturma baslatti. KTÜ’den konuyla ilgili yapilan yazili açiklamada, “29 Aralik 2022 tarihinde, Üniversitemiz Saglik Uygulama ve Arastirma Merkezi Farabi Hastanesi’nde, bir ögretim üyemizin, basörtüsü nedeniyle bir intern ögrencimizin ameliyathaneye girisine izin vermedigi yönünde, kamuoyuna da yansiyan iddialar konusunda Rektörlügümüzce gerekli sorusturma süreci baslatilmistir. Sorusturma tamamlanincaya kadar ilgili ögretim üyemiz açiga alinmistir. Sorusturma sürecinin, tüm taraflar açisindan hassasiyetle sürdürülecegi konusunu tüm kamuoyunun bilgisine sunariz” ifadelerine yer verildi.

Hakkindaki suçlamalari kabul etmeyen Prof. Dr. Serdar Topaloglu ise konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Üniversite hastanesi içinde türban takilmasi yasak degildir. Türbanli doktor, hemsire ve personelimiz ameliyathane kurallarina uygun olarak çalismalarini sürdürmektedir. Meslek hayatim boyunca kamu hizmetini ifa ederek hastalarimizin iyilestirilmesi amacina hizmet etmis biri olarak, dil, din, irk, mezhep ya da ideoloji farkliliklariyla ne hastami ne de meslektaslarimi ötekilestiren bir durusum olmamistir. Kaldi ki ameliyathane kurallarina riayet edilmemesi hususu esas alinarak tarafimca ilgili arkadasa sözlü olarak uyarida bulundugum gibi, kisinin basörtülü olup olmamasi da sahsim adina aldigim kararda hiçbir etki tasimamistir. Bu zamana kadar ki ameliyatlarim sirasinda pek çok basörtülü meslektasim ile operasyonda yer almis bulunmaktayim. Olay bir örtünme meselesi degil, ameliyathane odasina ve özellikle ameliyata katilma kosullarini yerine getirilememesi sorunudur” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA