Diyarbakir'da '3 Ocak Egitim Sehitleri' Anildi

Diyarbakir’da 15 yil önce bölücü terör örgütü PKK tarafindan bomba yüklü aracin, askeri servis aracinin geçisi esnasinda dershane önünde patlatilmasi sonucu hayatini kaybeden 6’si ögrenci 7 kisi törenle anildi.

Diyarbakir'da '3 Ocak Egitim Sehitleri' Anildi
Merkez Yenisehir ilçesi Prof. Dr. Selahaddin Yazicioglu Caddesi’nde 3 Ocak 2008 yilinda terör örgütü PKK mensuplari tarafindan düzenlenen bombali eylemde; dershaneye giden Eren Sahin Eronat, Salih Ekinci, Melek Ipek, Ridvan Süer, Ferhat Mutlu, Engin Taskin ile veli Cengiz Kaya hayatini kaybetmisti.

Anma töreninde sehitlerin fotograflarinin bulundugu masaya karanfil birakilmasiyla duygu dolu anlar yasandi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan tören, Kur’an-i Kerim tilaveti ve sehitler için okunan dualarla devam etti.

Törende konusma yapan Diyarbakir Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ali Ihsan Su, Diyarbakir’da huzur ve güvenin yakalandigini ifade etti.



"Cumhurbaskani’mizin da dedigi gibi inlerine girdik"

Huzur ikliminde tek bir terörist kalmayana kadar mücadele edilecegini belirten Su, "Bundan 15 yil önce ülkemiz için, kendileri ve aileleri için okuyup iyi bir insan olup, ülkemize ve Diyarbakir’imiza hizmet etmek isteyen genç yavrularimizi ve onlarin velisi olan bir babamizi kahpe terör örgütü insafsizca bomba yüklü araçla sehit etmisti. Bu terör örgütünün vicdani, dini ve imani yok. Kallesçe hareket ediyorlar. Masum insanlarimizi katlederek sehit ediyorlar. Cumhurbaskani’mizin da dedigi gibi inlerine girdik. Allah’in izniyle bellerini de kirdik. Insallah hepsini yok edecegiz. Bugün geldigimiz noktada ilimizin her karisinda Allah’a sükürler olsun huzur ve güven var. Vatandaslarimiz bu huzur ve güven içerisinde islerine gidiyorlar. Geçmisten bugüne nice sehitler verdik. Terör örgütü ögrencilerimizi, ögretmenlerimizi, askerlerimizi, polislerimizi ve güvenlik korucularimizi katletti. Bunlari insafsizca yaptilar. Ama bugün Allah’a sükürler olsun ki huzur ikliminde tek bir terörist kalmayincaya kadar hep birlikte mücadelemizi sürdürecegiz" dedi.

PKK terör örgütü tarafindan düzenlenen bombali eylem saldirisi sonucu sehit olan 7 kisiden Eren Sahin Eronat’in annesi AK Parti Diyarbakir Milletvekili Oya Eronat, terör örgütüne ve destekçilerine karsi durulmasi gerektigini ifade etti.



"Evladimi topraga verdikten sonra bu dünyadan hiç tat alamadim"

Diyarbakir annelerinin evlat nöbetini destekledigini söyleyen AK Parti Diyarbakir Milletvekili Oya Eronat, "Dünyada tek varligim olan evladimi kaybettigim yerde, Eren’imle beraber sehit olan ögrenci ve 1 veli olmak üzere 7 sehidimizi rahmetle aniyorum. Bu kürsüye sadece evladimi anmak için çikmadim. Benim bir davam, meselem ve derdim var. Bunlarin hiçbirinde ben yokum. Ben bir sehit annesi olarak evladimi topraga verdikten sonra bu dünyadan hiç tat alamadim. Her güne büyük istiraplarla uyandim. Beni ayakta tutan davam oldu. Iste buradan ses verelim diyorum. Tipki Diyarbakir anneleri ve Diyarbakir babalari gibi Van’da, Hakkari’de, Sirnak’ta, Izmir’de, Berlin’de ve Diyarbakir’da terör örgütünün elinden çocugunu kurtarmak isteyen ailelerin çok kiymetli eylemlerini alkisliyorum. Yillardir bu bölgede sözde siyaset yapanlarin garip gurebanin çocugunu kullanarak PKK’ya nasil usaklik yaptiklarina hep beraber sahitlik ediyoruz. Emperyalist güçlerin elinde olan terör örgütüne ve destekçilerine bir Diyarbakirli ve Diyarbakir olarak karsi durmaliyiz" diye konustu.

Terör eyleminin gerçeklestigi alanda düzenlenen törene; Diyarbakir Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ali Ihsan Su, Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Diyarbakir Il Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diyarbakir Il Milli Egitim Müdürü Murat Küçükali, AK Parti Diyarbakir Milletvekili Oya Eronat, AK Parti Diyarbakir Milletvekili Ebubekir Bal, Yenisehir Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Murat Besikci, Kayapinar Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Arif Karaman, Baglar Kaymakami Ismail Pendik, Sur Kaymakami Asim Solak, sehit yakinlari ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA