Diyanet Isleri Baskani Erbas, 2023 Hac Kaydi Ve Güncelleme Islemleri Tarihini Açikladi

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, 2023 yili hac kaydi ve güncelleme islemlerinin 5 Ocak’ta baslayacagini açikladi.



Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay’in katilimiyla Diyanet Isleri Baskanligi 15 Temmuz Milli Irade Sehit Ali Alitkan Konferans Salonu’nda düzenlenen “Dünden Bugüne Hac Yolculugu” Belgeseli Tanitim Gecesi’ne istirak etti. Burada yaptigi konusmada geçmisten bugüne kadar hac ve umre organizasyonlarinda emegi geçenlere tesekkür eden Erbas, hac ve umre hizmetlerinin devletin ve milletin onuruna yakisir sekilde yapilmasina özen gösterdiklerini ifade etti.

Erbas, hac ibadetinin ahkamina ve usulüne uygun sekilde, rahat ve kolaylik içinde yerine getirilmesi için gerekli tedbirleri aldiklarini ifade ederek, "Düzenlenen seminerlerle haci adayi kardeslerimizi egitiyor ve bu büyük ibadete hazirliyoruz. Mekke-i Mükerreme’de, Medine-i Münevvere’de uygun konaklama mekanlari, ulasim ve rehberlik hizmetleri ile vatandaslarimizin rahat sekilde ibadet etmelerini temin ediyoruz. Bu konuda 40 yili askin bir tecrübeye sahibiz. Her geçen yil yeni imkanlar ve uygulamalarla hizmetlerimizi genisletiyor ve güçlendiriyoruz. Ilgili kurum ve kuruluslarla isbirligi yapiyor, hac organizasyonumuzu sürekli gözden geçiriyor ve yeniliyoruz" açiklamasinda bulundu.

Diyanet Isleri Baskanliginin hac yolculugunun egitim ve irsat boyutuna önem verdigini belirten Erbas, “Dolayisiyla biz bu kutlu yolculugu, ayni zamanda, tefekkür, tezekkür ve nefis muhasebesi, kardeslik ve ümmet suurunun güçlendirilmesi, ahlaki erdemlerin ve insani faziletlerin daha siki sekilde kusanilmasi için bir vesile ve imkan olarak görüyoruz” diye konustu.

Erbas, insanlarin artik zamaninin önemli bir kismini dijital mecralarda geçirdigini kaydederek, Diyanet Isleri Baskanliginin bu durumu hesaba katarak hizmet ürettigini söyledi.



“Dünden Bugüne Hac Yolculugu Belgeseli”nin vatandaslarin hac ibadeti konusunda bilgilendirilmesi açisindan degerli bir çalisma olduguna deginen Erbas, “Günümüze kadar Hac ve Umre Organizasyonlarinin hangi kademesinde olursa olsun emegi geçmis ve ahirete irtihal etmis hocalarimiza Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da saglik ve sihhatle uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandi.

“2023 yili hac kaydi ve güncelleme islemleri 5 Ocak’ta baslayacak”

Bu yilki hac ön basvurularina iliskin bilgi veren Erbas, sunlari kaydetti:

“2023 yilinda hac için ilk defa kayit yaptiracak olan veya kayitlarinda güncelleme yaptirmak isteyen vatandaslarimiz, bu islemlerini 05-26 Ocak 2023 tarihleri arasinda e-devlet üzerinden yapabileceklerdir. Detayli bilgi için Baskanligimiz Hac ve Umre Genel Müdürlügü hac.gov.tr adresinden ve 0859 260 1313 çagri merkezimizden bilgi alinabilecektir.”

Diyanet Isleri Baskani Erbas, program sonunda Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay’a hac kitapligi seti hediye etti.

“Dünden Bugüne Hac Yolculugu” belgeseli

Mevcut arsiv belgeleri ve baslangicindan bugüne hac organizasyonunun birçok safhasinda görev alan, haccin kurumsal hafizasi nitelinde olan görevli hocalarin katkilariyla hazirlanan belgesele, hac organizasyonlarina katkida bulunan kisilerle yapilan söylesiler eklendi. Bununla birlikte Suudi Arabistan’da Türkiye Cumhuriyeti Hac Organizasyonuna sahitlik etmis olan kisilerle, arsiv niteliginde röportajlar gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA