Van'da Beklenen Kar Yagisi Basladi, Onlarca Yerlesim Yeri Yolu Kapandi

Van’da dün geceden beri etkisini arttirarak devam eden kar yagisi nedeniyle onlarca yerlesim yerinin yolu ulasima kapanirken, hava trafigini de olumsuz etkiledi.

Van'da Beklenen Kar Yagisi Basladi, Onlarca Yerlesim Yeri Yolu Kapandi
Meteoroloji Genel Müdürlügünün yaptigi uyarinin ardindan gece saatlerinde Van’da baslayan kar yagisi etkisini arttirarak devam ediyor. Onlarca mahalle ve mezra yolunun ulasima kapandigi sehirde, hava trafigi de kar yagisindan olumsuz etkilendi. Van Büyüksehir Belediyesi basta olmak üzere ilçe belediyeleri karla mücadele çalismalarini araliksiz sürdürürken, kar yagisinin önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlügünden yapilan açiklamada, bölge genelinde havanin çok bulutlu, aksam saatlerine kadar aralikli kar yagisli olacaginin tahmin edildigi bildirilerek, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor. Hava sicakliklarinin mevsim normalleri civarinda olacagi tahmin ediliyor. Rüzgarin batili ve güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Il merkezleri için günün beklenen en yüksek sicakliklari ise Van ve Hakkari’de 2, Bitlis ve Mus’ta ise eksi 2 derece olmasi tahmin edilmekte. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayi ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi beklendiginden, yasanabilecek olumsuzluklara (ulasimda aksamalar, görüs mesafesinde daralma, vb.) karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerektigi belirtildi.

Bahçesaray kara yolu ulasima kapandi

Karayollari 11. Bölge Müdürlügünden alinan bilgilere göre, kara yolu aginda bulunan Van-Bahçesaray kara yolunun Karapet Geçidi bölgesinde ulasima kapandigi, diger yollarda ise trafige açik oldugu bildirildi.

Öte yandan, kar yagisi nedeniyle bazi uçak seferleri ertelenirken, bazilari ise iptal edildi.
Kaynak: İHA