TBMM Baskani Sentop, Fildisi Sahilli, Ummanli Ve Burkina Fasolu Mevkidaslari Ile Görüstü

TBMM Baskani Mustafa Sentop, 17. Islam Isbirligi Teskilati Parlamento Birligi (ISIPAB) Toplantisi dolayisiyla bulundugu Cezayir’in baskenti Cezayir’de Fildisi Sahili Ulusal Meclis Baskani Adama Bictogo, Umman Sultanligi Sura Meclisi Baskani Halid Bin Hilal el-Mevali ve Burkina Faso Geçis Dönemi Yasama Meclisi Baskani Ousmane Bougouma ile ayri ayri görüsmeler gerçeklestirdi.

TBMM Baskani Sentop, Fildisi Sahilli, Ummanli Ve Burkina Fasolu Mevkidaslari Ile Görüstü


TBMM Baskani Mustafa Sentop, 17. Islam Isbirligi Teskilati Parlamento Birligi (ISIPAB) Toplantisi dolayisiyla bulundugu Cezayir’de temaslarina devam ediyor. Sentop, baskent Cezayir’de Fildisi Sahili Ulusal Meclis Baskani Adama Bictogo ve beraberindeki heyetle görüstü. Sentop görüsmede, iki ülke arasindaki iliskileri artirma kararliligini dile getirerek, özellikle enerji, saglik, egitim alanlarinda isbirliginin gelistirilebilecegini vurguladi. Bictogo’nun ardindan Umman Sultanligi Sura Meclisi Baskani Halid Bin Hilal el-Mevali ile bir araya gelen Sentop, son dönem iliskilerin gelismesinden duyulan memnuniyeti ifade ederek, Türkiye ile Umman’in birçok bölgesel meselede benzer görüsleri paylastigini söyledi.



Sentop, daha sonra ise Burkina Faso Geçis Dönemi Yasama Meclisi Baskani Ousmane Bougouma ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Görüsmede, dünyada korku ve siddeti hakim kilmaya çalisan terör odaklarina karsi Türkiye ve Burkina Faso’nun mücadelesinin sürdügüne dikkati çeken Sentop, "Burkina Faso halkinin terör örgütleriyle mücadelesinde acilarini ve duygularini anlamaktayiz. Çünkü bu aciyi dünyada en fazla yasamis ülkelerden biriyiz" dedi.

Sentop, Türkiye’nin, Burkina Faso’ya geçis sürecinin zor dönemlerinde, basta insani konu ve güvenlik alani olmak üzere her türlü destegi vermeye hazir oldugunu vurgulayarak, "Inaniyorum ki ülkelerimiz arasindaki is birligini çok daha ileriye tasiyabiliriz. Diger taraftan, Burkina Faso’nun geçis dönemini en kisa sürede tamamlamasini temenni ediyorum" dedi.

Bougouma da terörle mücadele konusundaki desteginden dolayi Sentop’a tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA