Soguk Hava Hastaliklari Da Beraberinde Getirdi, Vatandaslar Dogal Ürünlere Yöneldi

Kis aylari ile birlikte soguyan hava hastaliklari beraberinde getirdi. Hastaliklardan korunmak isteyen vatandaslar dogal ürünlere yönelirken, Tugba Kuruyemis magazalarinda yogunluk olustu.

Soguk Hava Hastaliklari Da Beraberinde Getirdi, Vatandaslar Dogal Ürünlere Yöneldi


Kis aylari ile birlikte vatandaslar soguk hava ve beraberinde getirdigi hastaliklardan korunmak için yol aramaya basladi.

Kurak geçen kis mevsimi ve sik yasanan sicaklik degisimleri dolayisiyla soguk alginligi, nezle ve grip gibi solunum yollari artis gösteriyor. Dogal yollar ile hastaliklardan korunmak isteyen vatandaslar bitkilere yönelirken, Türkiye genelinde yaklasik 100’ün üzerinde subesi olan ve merkezi Aydin’da bulunan Tugba Kuruyemis’in hazirladigi özel kis çaylari ve çesitli ürünler ragbet görüyor. Saglik açisindan birçok faydasi bulunan ihlamur, adaçayi, zencefil, zerdeçal ve tarçin gibi sifali bitkiler de en çok tercih edilen ürünler arasinda yer aldi.

Ilaç kullanamayan ve hastaliklardan dogal yolla korunmak isteyen vatandaslarin taleplerine zaman zaman yetismekte güçlük çektiklerini ifade eden Tugba Kuruyemis Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Tonkul, "Ilaç kullanmak istemeyen birçok vatandas çareyi dogal yollarda ariyor. Dogal ürünlerle kendini korumaya özen gösteren vatandaslarimizdan gelen talepler üzerine baharat bölümü gida mühendisleri tarafindan hazirlanan ve adini ’Kis çayi’ olarak adlandirdigimiz ürünümüz yogun ilgi görmeye devam ediyor. Her sene sonbahardan kisa giris döneminde ürünü hazirlayip ülke genelindeki magazalarimizda kis kösesi hazirliyoruz. Ürünümüz yogun ilgi görüyor. Özellikle ilaç kullanmamasi tavsiye edilen dogal ve organik ürünlerden elde edilen kis çaylarina daha fazla ilgi gösteriyor. Zencefil, zerdeçal, tarçin, meyan kökü, havlican, karanfil, kusburnu ve bamya çiçegi karisimdan özel bir formül ile yapilan ‘kis çayi’ özellikle bogaz iltihabi ve soguk alginligina karsi tüketiliyor. Hiçbir yan etkisi olmayan bu özel karisim kis çayi ile gencinden yaslisina, çocugundan gencine soguga karsi herkesin direncini artiriyor” dedi.



Öte yandan özellikle zerdeçal, zencefil ve tarçinin da ragbet gören ürünlerin basinda yer aldigini belirten Tonkul, "Vatandaslarin dogal ürünlere olan ilgisi özellikle Korona virüs salgini ile birlikte bir kat daha artti. Bu nedenle bitkiler daha fazla dikkat çekiyor. Zerdeçal, zencefil ve tarçin en fazla tercih edilen dogal ürünlerin basinda yer aliyor. Zerdeçal, karacigerin en iyi ilaci, kan temizleyici ve bagisiklik sistemi güçlendirici. Zencefil de üst solunum yolu hastaliklarinda fayda sagliyor. Tarçin da enfeksiyonlara karsi koruma içerir, vücut direncini artirma ve kan dolasimini düzenlemeye yarar. Her bitkinin kendine göre faydasi farkli ama en fazla tercih edilen ürünler bunlar" diye konustu.

Kaynak: İHA