'Lise Kis Akademisi 2023'E Yogun Ilgi

Istanbul Gelisim Üniversitesi (IGÜ) tarafindan her yil kis aylarinda düzenlenen Lise Kis Akademisi, bu sene besinci kez ögrencilerle bulustu. Akademi sayesinde lise ögrencileri, üniversite ortaminda hem uygulamali hem de yüz yüze egitimler aldi. 19 farkli ders olanaginin sunuldugu programa 200’ün üzerinde ögrenci katilim sagladi.

'Lise Kis Akademisi 2023'E Yogun Ilgi
23-27 Ocak 2023 tarihlerinde Istanbul Gelisim Üniversitesi’nde yüz yüze gerçeklestirilen Lise Kis Akademisi programi, Istanbul’daki lise ögrencilerini agirladi. 5 gün süren akademide ögrencilerin kisisel gelisim ve mesleki ilgi alanlarina yönelik farkindalik olusturarak, gelisimlerine katki saglandi ve kariyer planlarina destek verildi.

Sömestr tatillerini en iyi sekilde degerlendirdiler

Lise 3’üncü ve 4’üncü sinif ögrencilerine özel olarak hazirlanan Istanbul Gelisim Üniversitesi Lise Kis Akademisi, bu sene 5’inci kez düzenlendi.

Lise ögrencilerini üniversite ortamindaki egitimler ile tanistiran program, tamamen ücretsiz olarak ögrencilere sunuldu. 19 farkli ders olanaginin yer aldigi programda, okullari sömestr tatiline giren ögrenciler tatillerini daha verimli geçirdi. Uygulamali derslerin, atölyelerin ve yüz yüze egitimlerin yer aldigi programda ders basliklari ise su sekilde:

"Uygulamali siber güvenlik atölyesi

Uçak mühendisligi ve tasarim atölyesi

Temel elektrik ve temel elektronik laboratuvar atölyesi

Senaryo yazim atölyesi

Mimari strüktür atölyesi

Mesleklerin gelecegi atölyesi

Makarna atölyesi

Havacilik atölyesi

Endüstriyel otomasyon sistemi uygulamalari ve siber güvenlik analizleri atölyesi

Dis hekimliginde üç boyutlu çene modeli yapim atölyesi

Blockchain atölyesi

Bilgisayar programlamanin abc’si

Sanat terapisi ile kendini kesfetme ve anlamlandirma atölyesi

Robotik teknolojisi ve uygulama atölyesi

Ekonomi ve finans atölyesi

Liderlik atölyesi

Dijital reklam tasarimi atölyesi

E-ticarete giris atölyesi

Etkili iletisim ve beden dili atölyesi".

Ögrencilerin yeteneklerini ve ilgi alanlarini kesfetmeleri amaçlandi

Çaga ayak uyduran, nitelikli ve uluslararasi egitim anlayisinin benimsendigi Istanbul Gelisim Üniversitesi’nde Lise Kis Akademisi egitimleri yogun ilgi ile karsilandi. Ögrencilerin, gelecekte çalismalarini sürdürebilecekleri alanlari seçmelerinde ve iyi bir kariyer plani olusturmalarinda yardimci olan akademi, ayni zamanda yeteneklerini ve ilgi alanlarini kesfetmelerine de imkan sagladi. Lise Kis Akademisi egitimleri ögrenciler için ayni zamanda dogru kariyer ve meslek seçimi yapmak için yol gösterici oldu.
Kaynak: İHA