Istanbul Finans Merkezi, Nisan'da Açiliyor

Megakent Istanbul’u dünyanin önemli finans merkezlerinden biri haline getirecek Istanbul Finans Merkezi (IFM) projesinde sona yaklasildi. IFM insaati çalismalarinda isçilerin gökdelenlerden halatlarla sarkarak çalismalar yaptiklari görüldü. Çalismalarda sona yaklasilan Istanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi.

Istanbul Finans Merkezi, Nisan'da Açiliyor
Türkiye’nin metropolü Istanbul’u dünyanin en önemli finans merkezlerinde biri haline getirecek Istanbul Finans Merkezi’nde çalismalarda adim adim sona gelindi. 2021 yilinda baslanan proje, Nisan ayinda teslime hazir olacak. Projede çalismalar dron ile görüntülendi.

Bakan Kurum, Nisan ayini isaret etti

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile Hazine ve Maliye Bakanliginin birlikte çalismalarini yürüttügü Istanbul Finans Merkezinin son durumuna yönelik, geçtigimiz pazartesi günü Cumhurbaskanligi Külliyesi’ndeki Kabine Toplantisi sonrasi gazetecilerin sorularina yanit veren Bakan Kurum, çalismalarin Nisan ayinda bitirmeyi planladiklarini belirtti.

Türk ve uluslararasi isletme ve yatirimcilarla yakin isbirliginin merkezi haline gelecek olan Istanbul Finans Merkezi projesinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB), Bankacilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasasi Kurulu (SPK) Borsa Istanbul, kamu ve özel bankalar gibi finansal kuruluslarinin binalari yer alacak. Ayrica proje alani içinde özel yatirimcilarin ofis projeleri de yer aliyor.

Merkez Bankasi ilk defa Ankara disina çikiyor

Merkez Bankasi’nda geçtigimiz Haziran ayinda ilgili birim yöneticilerine yollanan mesajla çalisanlarin 5 Temmuz 2022’ye kadar nakil tarihlerini bildirmeleri istendi. Merkez Bankasi Insan Kaynaklari Genel Müdürlügü tarafindan yollanan mesajda ögrenim çaginda çocugu olan çalisanlarin nakil tarihinin 1 Eylül 2022, olmayanlarin ise 30 Eylül 2022’ye kadar belirlenecegi bilgisi verildi.

Merkez tasinsa da Ankara’daki mevcut çalisanlarin tamaminin mi Istanbul’a kaydirilacagina iliskin resmi bir açiklama bulunmuyor. Yine de çalisanlarin büyük çogunlugunun Istanbul’a gelmesi bekleniyor.

Akilli sehir modeliyle hayata geçiriliyor

Finans merkezi projesi, 1,4 milyon metrekarelik ofis alani, 100 bin metrekarelik alisveris merkezi, 2 bin 100 kisi kapasiteli kongre merkezi, 30 bin metrekarelik 5 yildizli otel içerisinde barindiracak. Projede tasarlanan 21 ofis binasi, tüm yönetim sistemlerini tek bir çati altinda toplayarak akilli sehir modeliyle hayata geçiriliyor. 5 yildizli toplanti odalari ve dünyaca ünlü lüks restoranlarin yer aldigi alisveris merkezi ile yurt içi ve yurt disindan tüm çalisanlarin ihtiyaçlarini karsilayacak sekilde tasarlanmasi hedefleniyor.

Iki katta toplam 3,3 kilometre uzunlugundaki cadde, sokak ve meydanlara yayilmis sekilde olacak olan ve her gün yaklasik 100 bin çalisan ve ziyaretçiye hizmet verecek bu yeni alisveris merkezinde dünyaca ünlü perakende markalarinin magazalarinin yer almasi bekleniyor.
Kaynak: İHA