Antalya'da Firtina, Dünyaca Ünlü Sahili Savas Alanina Çevirdi

Meteorolojinin ‘turuncu kod’ ile uyardigi Antalya’da, dün gece etkili olan firtinada dünyaca ünlü Konyaalti Sahili’nde 3 isletme zarar gördü, park alanlari ise savas alanina döndü. Belediye ekipleri is makineleri temizledikleri kumu denize geri döktü. Su alan evde bulunan aile ise gece itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarildi.

Antalya'da Firtina, Dünyaca Ünlü Sahili Savas Alanina Çevirdi
Turizmin baskenti Antalya için ‘turuncu kod’ uyarisinin verilmesinin ardindan sehir merkezinde sabah saatlerinde hafif baslayan rüzgar ve yagis, gece saatlerinde yerini saganak yagis ve firtinaya birakti. Saganak yagis nedeniyle hayatin durma noktasina geldigi Antalya, sabaha ise günesli bir havayla uyandi. Konyaalti ilçesindeki Hurma ve Çakirlar Mahallesi’ni birbirine baglayan köprü siddetli yagis nedeniyle tasmis ve ulasima kapanmisti. Su debisinin azalmasinin ardindan bu köprü trafige açildi. Hurma’da daglik alanlardan çikan yeralti sularinin mahalle sokaklarina aktigi görüldü.

Dün yaklasik 6-7 metrelik dev dalgalarin altinda kalan dünyaca ünlü Konyaalti Sahili’nde 3 isletme zarar gördü. Denizden dalgalarin tasidigi çakil ve kumlar isletmelerin camlarini ve kapilarini kirip içeri doldu. Dev dalgalarin yola çikmasi nedeniyle yürüyüs yolundaki park ve oturma gruplari da zarar gördü. Yerinden sökülen beton banklar, oturma gruplari, spor aletleri ve isletmelerin malzemeleri firtinanin boyutunu gözler önüne serdi. Dalgalarin tasidigi kum nedeniyle sahil yolunun bir bölümü ulasima kapandi. Sahilin iki yerinde çöken alanlar güvenlik seridiyle kapatildi. Çocuklarin yazin serinlemesi için kurulan süs havuzunun ise tamamen kirildigi ve çökmeler meydana geldigi görüldü.

Yolu kapatan kumlari Antalya Büyüksehir Belediyesi ekipleri is makineleriyle temizledi. Kepçe yardimiyla kamyona doldurulan kumlar yeniden denize döküldü.

Tüm bu olumsuzluklara ragmen yerlesik yasayan yabancilar spor yapmaya devam etti. Bogaça’yinin tasidigi alüvyonlar nedeniyle denizin belirli bölümünün kahverengiye büründügü görüldü.

Bir sahis ise isinma hareketlerinin ardindan deniz keyfi yapti.

Dalga boyunun iyice düstügü sahilde çok sayida kisinin ise dedektörle altin aradigi gözlemlendi.

"Firtina aninda isletmedeydik"

Isletme yöneticisi Ömer Atmaaca, firtina oldugu için geç saatlere kadar ekmek teknelerini terk etmediklerini söyledi.



Gece çok siddetli bir firtina ve dalga oldugunu anlatan Atmaca, “Dalga, kum çakil, tas ne varsa içeri getirdi. Yikti geçti. Geç saatlere kadar buradaydik an be an her seyi yasadik. Zararimiz çok yüksek” dedi.

"Içeri kum ve tas dolu"

Isletmesinde temizlik yapmaya baslayan Murat Yilmaz, “Çok siddetli bir yagis ve firtina geldi. Her kis ayinda oluyor. Çok kötü bir manzara ortaya çikti. 22 yil öncede ayni olmustu. Suanda isletmenin durumu iyi degil. Görüldügü gibi içeri hep kum ve tas dolu. Sahildeki oturaklari betonlari dagitti geçti. Çok siddetli bir firtinaydi” diye konustu.

"Itfaiye kurtardi"

Öte yandan, siddetli yagis nedeniyle kepez ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki evlerini su basan 2 çocuk itfaiye ekiplerince kurtarildi. O anlar cep telefonu kamerasina yansidi.
Kaynak: İHA