Tedavisi Tamamlanan Kara Akbaba Özgürlüge Kanat Çirpti

Antalya Büyüksehir Belediyesi Dogal Yasam Parki’nda tedavisi tamamlanan nesli tehdit altindaki kara akbaba dogaya birakildi.

Tedavisi Tamamlanan Kara Akbaba Özgürlüge Kanat Çirpti
Burdur Gölü’ne düsen nesli tükenme tehlikesi altindaki kara akbaba Antalya Büyüksehir Belediyesi Dogal Yasam Parki’nda tedavi altina alinmisti. Yunanistan’da halkalandigini belirlenen ve zehirlenme süphesiyle 30 Aralik’tan bu yana tedavisi süren akbabanin dogaya salinmasina karar verildi.

Büyüksehir Belediyesi Dogal Yasam Parki yetkileri ve Milli Parklar Müdürlügü yetkilerinin gözetimi altinda Düzlerçami’ndaki Güver Kanyonu’ndan dogaya birakilan ak baba özgürlüge kanat çirpti.

Basarili bir uçus gerçeklestirdi

Antalya Dogal Yasam Parki Sube Müdürü Dr. Aygül Arsun, kanat açikligi yaklasik 2 metreyi bulan kara akbabanin nesli tükenme tehlikesi altinda bulunan bir tür oldugunu belirterek, ve korunma altinda tutulmasinin büyük önem arz ettigini aktardi. Arsun, “30 Aralik’ta Merkezimize getirilen ak babanin tedavi ve rehabilitasyon süreci basladi.

Öncelikle röntgen çekilerek ortopedik bir rahatsizligi olup olmadigina bakildi. Öyle bir sikinti olmadigi görülünce saglik taramasina aldik. Agirligi her hafta tartilarak bakildi. Iç ve dis parazit yönünden hayvanin tedavisine baslandi. Bu süreçte bir kilo aldi. Daha sonra uçmasi yönünde bir sikinti olmadigi anlasilinca Doga Koruma Milli Parklar ekiplerimizle ortak bir çalismayla Güver Uçurumunda sevgili kara akbabamizi dogaya serbest biraktik. Güzel bir kalkis ve uçusla uçtugunu gözlemledik artik bu vadide Doga Koruma Milli Parklar Müdürlügü tarafindan takip altina alinacak” dedi.



Ihbarlar 112’den yapiliyor

Doga Koruma ve Milli Parkalar 6. Bölge Müdürlügü Avcilik ve Yaban Hayati Sube Müdürü Tamer Yilmaz, vatandaslarin göç sirasinda yorgun ve yaralanmis halde bulduklari yaban hayvanlarini yetkililere bildirilmesinin büyük önem arz ettigini ifade ederek, “Dogayi ve yaban hayatini korumak hepimizin görevi. Vatandaslarimiz bu tarz bir vaka durumunda 112’den ihbarda bulunabilirler” diye konustu.

Kaynak: İHA