Regaip Kandili'nde Vatandaslar Ayasofya Camii'ne Akin Etti

Istanbul’da vatandaslar, üç aylarin baslangicini müjdeleyen Regaip Kandili nedeniyle Ayasofya Camii’ne akin etti. Ayasofya Camii’nde yasanan yogunluk havadan dron ile görüntülendi.

Regaip Kandili'nde Vatandaslar Ayasofya Camii'ne Akin Etti


Regaip Kandili’nde tüm Türkiye’de camiler doldu tasti. Kandil coskusunun yasandigi camilerden biri de Ayasofya-i Kebir Camii Serifi’ydi. Ayasofya Camii’nde düzenlenen Regaip Kandili programina vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Yatsi namazindan sonra okunan Kur’an-i Kerim ve sonrasinda edilen dualar ile Regaip Kandili kutlandi. Cami çikisinda ise vatandaslara lokum ve kandil simidi ikram edilirken Ayasofya Camii ve çevresi dron ile havadan görüntülendi.

“Her kandil aksami buraya geliyoruz, ümmete lokum ikram ediyoruz”

Cami çikisinda vatandaslara güllü lokum ikram eden Emin Gümüs, “Bu geceye atfen Peygamber Efendimizin adina gül lokumu dagitiyoruz. Bu gecenin hayrina. Bütün kardeslerimizin kandilini kutluyorum. Herkese hayirli kandiller diliyorum. Ayasofya’nin bizim için çok farkli bir manevi havasi vardir. Bizim için çok büyük bir dönüm noktasidir. Her kandil aksami buraya geliyoruz, ümmete lokum ikram ediyoruz. Manevi bir havasi var, manevi bir özelligi var. Ecdadimizin yadigari epey bir zamandir açilmamisti, açilmasina atfen her kandilde Ayasofya’ya geliyoruz, ikramlarda bulunuyoruz. Tüm ümmetin kandilini kutluyorum.” dedi.



“Insallah Mescid-i Aksa’da da kilmayi nasip eder”

Regaip Kandili için Ayasofya Camii’ne gelenlerden Ramazan Numan, “Ayasofya Camimizi bu mübarek günde ziyaret etmek istedik. Insallah Mescid-i Aksa’da da kilmayi nasip eder. Tüm Ümmet-i Muhammed’in kandili mübarek olsun. Vatanimiza, milletimize hayirli olmasini vesile ediyoruz. Türkiye’mizi Rabbim korusun. Allah sonumuzu hayir etsin.” seklinden konustu.

Kaynak: İHA