Kirsehir'de, Kooperatifçilik Egitimi Düzenlendi

Ticaret Bakanligi Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlügü tarafindan Kirsehir Ticaret ve Sanayi Odasi konferans salonunda ’Kooperatifçilik Egitimi’ programi düzenlendi.

Kirsehir'de, Kooperatifçilik Egitimi Düzenlendi
Programa Ticaret Bakanligi Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, Kirsehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Bahamettin Öztürk, kooperatif ortaklari ve programinda esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluslari temsilcileri katildi.

Genel Müdür Necmettin Erkan düzenlenen ’Kooperatifçilik Egitimi’ programinda esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluslari temsilcileri ve kooperatif ortaklarina hitap etti. Erkan konusmasina; “Kooperatifçiligin gelismesi, birlikte is yapabilme kültürünün gelismesine baglidir. Bizim kültürümüzde ‘Paylasmayi bilmiyorsan ortak olmayacaksin’ diye bir söz vardir. Kooperatifçiligin bana göre en güzel tanimi budur; Paylasmayi bilen insanlarin ortakligi. Günümüzde 25 farkli ülkede faaliyet gösteren en iyi 300 kooperatifin ciro toplami 2,5 trilyon dolari asmaktadir” dedi.

Ticaret Bakanliginca, kooperatifçilik konusunda girisimci adaylarina danismanlik hizmeti verilmesinin yani sira kooperatifçilik egitimleri de verildigini belirten Erkan; "Ülkemizde kooperatiflesmenin yayginlasmasina her türlü destek saglandigini ve bu durumda; ilk kez 2020 yilinda uygulamaya koydugumuz ve yogun ilgi gören Kooperatiflerin Desteklenmesi Programi (KOOP-DES) kadin kooperatiflerine önemli finansman destegi saglanmistir. KOOP-DES ile; 2020 yilinda 41 ilimizden 139 kooperatife 18,9 milyon TL, 2021 yilinda 59 ilimizden 145 kooperatife 19 milyon TL, 2022 yilinda ise 64 ilimizden 190 kooperatife 27 milyon TL olmak üzere toplam 65 milyon TL tutarinda hibe ödemesi yapilmistir. 2023 yili içerisinde de hibe desteklerimizi imkanlarimiz ölçüsünde genisleterek sürdürmeyi planlamaktayiz" ifadelerini kullandi
Kaynak: İHA