Bu Site Digerlerinden Farkli Açiklamasi Aidat Sorunu Yok, Fahis Fiyatlardan Uzak, Faaliyetleri Diger Sitelere Örnek

Son zamanlarda site aidatlarinin kiralarla yarisacak seviyeye gelmesine ragmen Tuzla’da bulunan bir sitede, aidat sorunu yerini huzurlu bir yasama birakti. Site yöneticileri tarafindan uygulanan fahis fiyatlardan uzak, 435 TL’lik aidat ve yapilan faaliyetler, diger sitelere örnek oluyor. Site içerisine kurulan su sebilleri ile çocuklar katlari asip evlerine gitmeden sitenin parkinda ya da bahçesinde oynadiklari sirada su içebiliyor.

Bu Site Digerlerinden Farkli Açiklamasi Aidat Sorunu Yok, Fahis Fiyatlardan Uzak, Faaliyetleri Diger Sitelere Örnek


Site yönetimleri tarafindan son günlerde maliyetlerdeki artis gerekçe gösterilerek aidatlar, kiralarla yarisacak hale geldi. Tuzla Aydinli Mahallesi’nde bulunan 8 bloklu 272 dairelik Vatan Sitesi’nde de site yöneticileri aidatlara belirledikleri fahis fiyatlardan uzak düsük ücret ve yapilan faaliyetler ile diger sitelere örnek oluyor. Site aidati geçen sene 280 TL iken, asgari ücretin açiklanmasiyla birlikte 435 TL olarak belirlendi. Sitede yenilenen parklarda çocuklar doyasiya eglenirken, site yönetimi tarafindan çocuklara suyu sevdirmek ve saglikli su tüketimini saglamayi görev edinen “Parkta su sebili” projesi hayata geçirildi. Site bahçesinde kurulan su sebilleri ile çocuklar, su içmek için katlari asmayarak su sebillerinden faydalaniyor. Sitede bulunan kadinlar için ise Tuzla Halk Egitim Merkezi isbirligince “Herkesin bir meslegi olsun’’ slogani ile baslatilan meslek edindirme kursu sitenin yönetim ofisinde açildi. Kadin kursiyerler, aldiklari egitimler ile kendilerini gelistirerek egitim sonunda sertifikalarini aliyor. Sitede bulunan gençler de unutulmadi. Gençleri spora tesvik etmek amaciyla “Vatan Gençlik Spor” kulübü kuruldu. Öte yandan site yönetimi 7/24 komsuluk hukukunu düzenliyor. Site yönetimi ve müdürü, gelir gider hesaplarinin kat maliklerine talep etmesi halinde seffaf bir sekilde sunulabildigini ve vicdanen çok rahat olduklarini belirtti.



“Bizim 11 katli bloklarimiz var ve su içmek için eve çikmamiz gerekmiyor, su sebillerine gelip su içebiliyoruz”

Sitede oturan 13 yasindaki çocuklardan Ela Naz Kagnici, “Bizim sitemizden gerçekten çok memnunum. Mesela bizim 11 katli bloklarimiz var ve su içmek için eve çikmamiz gerekmiyor. Parktaki su sebillerine gelip oradan su içebiliyoruz ve gerçekten sular da çok temiz. Site yönetimimize ve ona yardimci olan herkese çok tesekkür ederiz. Bizi zor durumda birakmiyorlar. Ve sitemize çok güzel parklar yapiyorlar. Çok güzel oyun alanlari oluyor. Canimiz sikildigi zaman istedigimiz gibi gelip burada eglenebiliyoruz. Bunun için sitemizden çok memnunuz” dedi.



“Bu sitede huzur var, güzellik var”

Sedat Ersavas isimli vatandas ise “Ben ogluma misafir olarak geldim. Bu sitede huzur var, güzellik var. Çocuklar için güzel aktiviteler yapilmis. Yani ben çogu yerde görmedigim faaliyeti bu sitede gördüm. Su sebilini yapanlara da dünya gördükçe o amel defteri kapanmayacak insallah. Hepsine dua gidecek.” diye konustu.



“Bizim aidat konusunda bir sikintimiz yok”

Site sakinlerinden Ali Sünter, ”Ödedigimiz aidatlarin, binamizin girisinde bulunan ilan panosunda kalem kalem nereye harcandigini biz görüyoruz. Buranin bundan önceki yönetim durumunu da biliyoruz. Ve su anki durumu da biliyoruz. Onun için bizim aidat konusunda bir sikintimiz yok“ ifadelerini kullandi.

“Vatan Sitesinin gerçekten örnek bir site kimligi bulunmakta”

Vatan Sitesi Yönetim Kurulu Baskani Abdurahman Yesildag, “Yaklasik olarak 3 yildir yönetimdeyiz. Biz kat malikiyiz. Müdürümüz ve çalisanlarimizla birlikte kendimizi yönetiyoruz. Biz bu ise girerken dedik ki “bu isler nasil oluyor?” ardindan ben ve müdürüm Kocaeli Üniversitesi’nden site yöneticiligi diplomasini aldik. Kat maliklerimize özellikle diyoruz ki “Hesaplarinizi gelin denetleyin” çünkü denetleme mekanizmasi olmazsa burada her türlü seyler olabilir. Borcu olmayan tek site biziz. Biz geldigimizde 3 yil önce 380 bin lira borcu vardi. Su an piyasaya bir kurus borcu yok. Insanlarin hukuku ile ilgili olarak komsuluk erbabinda biz sabah 8.00 aksam 17.00 site yöneticiligi yapmiyoruz. 24 saat boyunca halkin içerisindeyiz. Gençlerin arasindayiz. Gençler ve ebeveynler ile aralarindaki hasbihalligi, dostlugu, kardesligi saygiyi, sevgiyi anlata anlata tam bir aile yuvasi olarak Vatan Sitesi gerçekten örnek bir site kimligi bulunmakta.” dedi.



“Biz çok düsük paralarla, çok düsük rakamlarla, bütün sitemizin çatilarini yeniledik, asansör halatlarimizi yeniledik”

Site müdürü Muhammet Kar ise yöneticinin belirleyecegi kendi huzur haklari, yapacaklari ihalelerde hak, hukuk gözetilirse aidat ücretleri otomatik olarak düsecegini söyledi.

Kar, “Sitemizde çalismalarimizin en büyük özelliklerinden bir tanesi de halkimiza, vatandaslarimiza sitemizin içerisine su sebilleri koyduk. Top sahalari yaptik. Aslinda çok düsük aidatlarla çalisiyoruz. Personel gideri genelde yüzde 80’dir burada. Burada aslinda en önemli noktalardan bir tanesi de kurullarda malikler mutlaka denetilmis olacak. Gelecekler orada ihaleler nasil yapiliyor, nasil ediliyor, bunlari denetlesinler. Burada yönetim kurullari ne kadar maas oluyor, bunlara baksinlar. Çünkü çok ciddi rakamlar azaliyor. Biz çok düsük paralarla, çok düsük rakamlarla, bütün sitemizin çatilarini yeniledik, asansör halatlarimizi yeniledik. Su tesisatimizi yeniledik. Hatta bir adim ileri giderek gençlerimize “Vatan Spor Futbol Kulübünü” kurduk. Onlarin iyi gününde, kötü gününde, her yönüyle sürekli yanlarindayiz. Ve yönetimimiz gerçekten çok güçlü. Onlarla birlikte kol kola verdik, çalisiyoruz.” diye konustu.

Kaynak: İHA