Akçaabat'ta 'Korkma' Adli Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde “Akif’in sözü, Cumhuriyet’in 100’ü” 2023 yili temasi çerçevesinde Mehmet Akif Ersoy’un hayatinin anlatildigi ‘Korkma’ adli tiyatro oyunu sahnelendi.

Akçaabat'ta 'Korkma' Adli Tiyatro Oyunu Sahnelendi
‘Korkma’ adli tiyatro oyununa Akçaabat Kaymakami Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Bassavcisi Hayrullah Sahin, Akçaabat Ilçe Jandarma Komutani Baris Kesici, Akçaabat Belediye Baskan Yardimcisi Serkan Özdemir, siyasi partilerin ilçe baskanlari, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, daire amirleri ve çok sayida tiyatro sever vatandas katildi.

Tek kisilik ve tek perde olan ‘Korkma’ adli tiyatro oyununu sahneleyen tiyatrocu, oyuncu, yazar ve sair Ahmet Yenilmez, muhtesem performansiyla göz doldurdu. Milli Sair Mehmet Akif Ersoy’un hayatinin ele alindigi tiyatroda; Milli Sairin kahraman orduya ithafen yazdigi Istiklal Marsi’nin olusum süreci anlatildi. ‘Korkma’ adli tiyatro oyununu izleyen tiyatro severler duygu dolu anlar yasadi.

Oyun sonunda duygu ve düsüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, “Vatan Sairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatindan bir kesitin anlatildigi ‘Korkma’ adli tiyatro oyununu tarifsiz duygular içerisinde izledim. Usta oyuncu Ahmet Yenilmez, muhtesem bir performans sergiledi. Bizi o yilara götürdü. Istiklal Marsi’mizin yazilis sürecini, yasanilan sikintilari ve duygulari profesyonel bir sekilde sahneledi. Kendisine tesekkür ediyorum. Biz, Türk Gençleri olarak her dönemde milli ve manevi duygularimizi zirvelerde yasar ve hissederiz. Vatan topraklarimizin nasil kazanildigini ve nasil korundugunu her Türk evladi çok iyi bilir. Geçmiste vatan askiyla yanan gönlümüz simdi de gelecekte de vatan askiyla yanacak; dolup tasacaktir. Milli Sairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da dedigi gibi Rabbim bize bir kez daha Istiklal Marsi yazdirmasin. Hepimiz topyekûn vatan sevdalisiyiz” dedi.

Konusmalarin ardindan Akçaabat Kaymakami Kurtyemez günün anisina Ahmet Yenilmez’e çiçek takdim ederken Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim ise usta oyuncu Ahmet Yenilmez’e günün anisina plaket takdim etti.
Kaynak: İHA