Firtina Ve Sicaklik Balik Fiyatlarina Vurdu

DÜZCE – Son günlerde etkili olan firtina ve sicak havanin etkisi ile tezgahlarda balik fiyatlari iki katina çikti. Düzce’de tezgahlar ilk defa hamsi ve palamutsuz açildi.

Firtina Ve Sicaklik Balik Fiyatlarina Vurdu


Ülke genelinde son günlerde etkili olan firtina ve ardindan sicak hava sebebi ile Karadeniz’de adeta balik sikintisi yasanmaya baslandi. Limana az balik ile dönen tekneler denizde hamsi ve palamut avlayamayinca, bu durum tezgahlara yansidi. Düzce’de balikçilar ise ilk defa tezgahlarina ne hamsiyi ne de palamut baligini koyamadi. Hava sartlarinin tezgahi etkiledigini dile getiren balikçi Tuncay Kiliç, “Hava muhalefeti sebebi ile hamsi de iyice zayifladi. Palamut zaten tamamen kayboldu. Yeterince doldu ama hamsi de iyi durumda degil. Olmayacagini da zaten biliyorduk. Çünkü palamutun bu kadar iyi bir sezon geçirmesinin ardindan hamsinin iyi olmayacagini bekliyorduk. Çok az bir hamsi oldu ama hamsi zayif. Vatandaslarin tercihi tezgahta istavrit, mezgit, barbun tercih ediliyor. Tirsi baligi çikmaya basladi.

Çinekop tercih ediliyor. Diger baliklar da az çok isteniyor. Fiyatlar balik azligi sebebi ile yüksek. Popilasyon Karadeniz’de eksik oldugu için tezgaha da fiyatlar yansiyor. Hava muhalefeti çok çalismaya müsaade etmiyor. Az da olsa balik var. Böyle devam ediyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA