Aydin'in Yaban Hayati El Isine Yansidi

Dogal güzellikleri ve tarihi yapisi ile birçok doga fotografçisinin kadrajina giren Aydin’in, yaban hayati fotograf karelerinden sonra simdi de el isi sergisine yansidi.

Aydin'in Yaban Hayati El Isine Yansidi


Aydin, Dilek Yarimadasi Büyük Menderes Deltasi Milli Parki basta olmak üzere önemli ekosistem alanlariyla birçok yaban hayatina ev sahipligi yapmaya devam ediyor. Nesli tükenme tehlikesi altinda olan Saz Kedisi’nden alageyiklere kadar birçok yaban hayvanlarinin dogal yasam alanlari da her geçen gün doga fotografçisi ve gözlemcilerin rotasina girmeye baslarken, simdi de Aydin’in yaban hayati el isi çalismalarina yansidi. Bu çerçevede Aydin’in tarihi ve dogal güzelliklerinin korunmasi adina önemli çalismalar yapan Ekosistemi Koruma ve Doga Sevenler Dernegi’nde (EKODOSD) “El emegi göz nuru” sergisi açildi. EKODOSD Yönetim Kurulu Üyesi Serap Çubukçu tarafindan yapilan kanaviçe tablolar üzerine islenen yaban hayati ise sergiye gelen ziyaretçilerin ilgi odagi oldu. Aydin basta olmak üzere ülke genelinde nesli tükenme tehlikesi altina olan hayvanlarin islendigi kanaviçe tablolarda, Anadolu Parsi’ndan Akdeniz Foku’na kadar birçok yaban hayvani, kuslar ve deniz canlilari yer aliyor.

Dogal yasama ve yaban hayatina dikkat çeken sergiye ev sahipligi yapmaktan mutluluk duyduklarini ifade eden EKODOSD Baskani Bahattin Sürücü; “Daha çok kadinlarin katildigi sergide, EKODOSD dernegi için yapilan Anadolu Parsi, Akdeniz Foku, Karakulak, Caretta caretta, Yunus, Tepeli Pelikan, Leylek, Yilan Kartali, Peçeli Baykus, Alageyik, Flamingo, Gri Balikçil gibi nesli tehlike altinda bulunan yaban hayvanlari, kuslar ve deniz canlilarinin oldugu köse çok ilgi çekti. Yapimi uzun süren ve çok emek isteyen sergideki basarili çalismalar için Serap Çubukçuoglu’na yaban hayatina katki yapan Türkan Kelesoglu’na tesekkür ediyorum” dedi.



Sergi sonunda ise Serap Çubukçuoglu’na ve yaban hayatina katki yapan Türkan Kelesoglu’na EKODOSD’un tesekkür belgeleri takdim edildi.
Kaynak: İHA