Antalya'da Yanginda Hayatini Kaybedenlerin Kimlikleri Belli Oldu

Antalya’da bir dairede çikan yanginda hayatini kaybeden 2 kisinin, 63 yasindaki Hülya Çetinkaya ile hemsire oldugu ögrenilen kizi 46 yasindaki Filiz Kaplan oldugu belirlendi. Öte yandan yangin olayinda, elinde bidonla eve geldigi iddia edilen kisi, cinayet süphesiyle gözaltina alindi.

Antalya'da Yanginda Hayatini Kaybedenlerin Kimlikleri Belli Oldu
Olay, dün 18.00 siralarinda Muratpasa ilçesine bagli Güvenlik Mahallesi 259 Sokak üzerindeki 7 katli apartmanin 6’nci katindaki dairede yasandi. Edinilen bilgiye göre, Hülya Çetinkaya’nin (63) yanina, o sirada isten dönen ve birlikte yasadigi torunu O.A. (28) iddiaya göre elinde 5 litrelik bidonla geldi. Anneanne ve torun arasinda tartisma çikarken, bu sirada üst katta oturan O.A.’nin teyzesi Filiz Kaplan (46) KADES’e basarak polisten yardim istedi, ardindan annesinin ile yegeni O.A.’nin yanina geldi. Bu sefer O.A. ile Filiz Kaplan arasinda da tartisma çikti. Tartisma sirasinda evde bilinmeyen nedenle yangin çikti. Alevler bir anda evi sararken, o sirada yangini söndürmek için O.A.’nin annesi Yeliz Çetinkaya evden çikarak yangin tüpü aramaya basladi.



Yangin sonrasi 2 kisinin cansiz bedeni bulundu

Alevlerin üst kata siçradigi yanginda, durumun 112 Acil Çagri Merkezine bildirilmesinin ardindan olay yerine çok sayida itfaiye, polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Itfaiye ekiplerinin çalismasi sonucu yangin söndürülürken, evde kimligi tespit edilemeyen 2 kisinin cansiz bedeni bulundu. Dumandan etkilenen O.A.’nin hastaneye kaldirildigi bildirildi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalismasi ve savci incelemesinin ardindan cenazeler, kimlik tespiti ve kesin ölüm nedenleri belirlenmek üzere Antalya Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi.

Kimlikleri belli oldu

Yanginda ölen kisilerin ise bu sabah kimlikleri belli oldu. Hayatini kaybedenlerin Hülya Çetinkaya ile hemsire oldugu ögrenilen kizi Filiz Kaplan oldugu ortaya çikti.

Kapilari üzerine kilitlemis

Olayla ilgili baslatilan sorusturmanin ardindan cinayet büro ekipleri, dumandan etkilenip hastanede tedavi altina alinan O.A.’yi tedavisi sonrasi cinayet süphesiyle gözaltina aldi. O.A.’nin annesini disari çikarip, tartistigi teyzesi ile anneannesinin üzerine kapilari kilitleyip yangin çikardigi ileri sürüldü. O.A.’nin yapilan arastirmada da mala zarar verme ve hakaret suçlarindan kaydi oldugu ögrenildi. Öte yandan, anne ve kizinin cenazeleri otopsi islemlerinin ardindan memleketleri Afyon’un Dinar ilçesine gönderildi.
Kaynak: İHA