Ankara Büyüksehir Belediyesinden LGS VE YKS'ye Hazirlik Kurslari

Egitimde firsat esitliginin saglanmasi amaciyla projeler hazirlayan Ankara Büyüksehir Belediyesi, “Liselere Giris ve Yüksekögretim Kurumlari Sinavlarina Hazirlik Kurslari” düzenleyecek.

Ankara Büyüksehir Belediyesinden LGS VE YKS'ye Hazirlik Kurslari
Baskentte her çocugun ayni sartlarda egitim alabilmesi için çalisan ve çesitli projeler hayata geçiren Ankara Büyüksehir Belediyesi, “Liselere Giris ve Yüksekögretim Kurumlari Sinavlarina Hazirlik Kurslari” düzenleyecek. Daha önce sinavlara hazirlanan ögrencilere ücretsiz rehberlik hizmetleri veren ve deneme sinavi uygulamasi baslatan Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi simdi de YKS ve LGS’ye hazirlanan ögrenciler için ücretsiz kurs düzenleyecek.

Egitimler 6 Subat’ta baslayacak

“LGS Hazirlik Kurslari” kapsaminda 7 ve 8. sinif ögrencilerine; Türkçe, Matematik, T.C. Inkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Fen Bilimleri ve Ingilizce branslarinda egitimler verilecek. Ücretsiz verilecek kurslardan faydalanmak isteyenler 23 Ocak-3 Subat tarihleri arasinda Osmanli Aile Yasam Merkezi’ne (AYM) giderek basvuruda bulunabilecek. Yine Osmanli AYM’de gerçeklesecek dersler 6 Subat’ta baslayacak.

100 ögrenci 100 basari

Kuscagiz Aile Yasam Merkezi ise “YKS Hazirlik Kurslari”na ev sahipligi yapacak. “100 ögrenci 100 basari” hedefi ile düzenlenen kursta dersler 23 Ocak Pazartesi günü baslayacak ve hafta içi her gün gerçeklesecek. Kurs kapsaminda Matematik, Kimya, Fizik ve Türkçe dersleri verilecek.
Kaynak: İHA