Ingiltere'de Grev Dalgasi Büyüyor Açiklamasi Hastalar Ambulans Bulmakta Zorlaniyor

Ingiltere’de ambulans çalisanlarinin düsük ücret ve kötü çalisma kosullari nedeniyle grev karari almasi nedeniyle hastalar ambulans bulmakta güçlük çekiyor.



Ingiltere’de artan enflasyon ve yasam maliyeti karsisinda daha yüksek ücret talepleri reddedilen ve çogunlugu hemsireler, demiryolu isçileri ve ögretmenlerden olusan isçilerin grev dalgasi büyüyerek devam ediyor. Ambulans çalisanlarinin düsük ücret ve kötü çalisma kosullari nedeniyle grev karari almasi nedeniyle hastalar ambulans bulmakta güçlük çekmeye basladi.

Normal dönemlerde acil aramalar için yanit süresi yedi dakika olurken, acil çagri merkezlerine gelen aramalarin ortalama yanit süresi agustos ayinda sekiz buçuk dakikaya çikti. Unite Sendikasi’nin Ulusal Sefi olarak görev yapan Önay Kasab ülkede, 133 bin saglik personeli kadrosunda bosluk oldugunu ve yeterli bakimi alamadigi için hayatini kaybeden hasta sayilarina iliskin de verilerin bulundugunu söyledi.



Hemsireler de 6 Subat’ta greve gidecek

Ambulans çalisanlarinin yaptigi grev duyurusu, bu haftanin basinda Kraliyet Hemsire Koleji (RCN) tarafindan hemsireler için açiklanan grev tarihleriyle ayni zamana denk geldi. Hemsireler, 6 ve 7 Subat’ta grev yapmayi planladiklarini söyledi.

Yeni grev tarihlerinde yer alacak 73 Ulusal Saglik Servisi (NHS) tesislerinin çogunun hastaneler oldugu aktarildi.

100 bin ögretmen grev yapacak

Ögretmen sendikalari ise yaklasik 100 bin ögretmenin 1 Subat’tan itibaren 7 günlük bir greve gidecegini açikladi.

Ulusal Egitim Sendikasi (NEU), ögretmenlerin yapacagi grevin Subat ve Mart aylarinda gerçeklesecegini belirtti.

Grevden toplamda, 23 bin 400 okulun ögretmen grevlerinden etkilenmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA