Usak Üniversitesi 2022 Yili Kalite Ve Personel Ödülleri Sahiplerini Buldu

Usak Üniversitesinde yürütülmekte olan kalite çalismalari dahilinde akademik ve idari personellerin çalismalarinda göstermis olduklari üstün basari ve hizmetlerin degerlendirilmesi, performanslarinin artirilmasi ve çalismalarinin desteklenmesi amaciyla, Usak Üniversitesi Idari Personel Ödül Töreni ve 2022 Yili Kalite Ödülleri Ödül Töreni gerçeklestirildi.

Usak Üniversitesi 2022 Yili Kalite Ve Personel Ödülleri Sahiplerini Buldu


Mustafa Kemal Pasa Amfisinde yapilan törene Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kenan Tas, Genel Sekreter Dr. Ögr. Üyesi Sinan Gürcüoglu, fakülte dekanlari, meslek yüksekokulu müdürleri ile akademik ve idari personel katildi.



“Üniversite olarak günden güne büyüyoruz”

Usak Üniversitesinin her geçen gün daha da gelistigine, bilimde ilerledigine, ulusal ve uluslararasi alanda taninirliginin artigina dikkati çeken Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas açilis konusmasinda su noktalara degindi: “Usak Üniversitesi olarak 2018 yilinda baslatmis oldugumuz ödül törenin bir yenisinde daha beraberiz. Akademik Personel Ödülleri ile baslattigimiz bu çalismaya geçen yil idari personel ödülleri ekledik. Bu yil ise kalite ödüllerini de tanimlayarak bu alanda çesitlilik olusturduk. Bu minvalde basvurulari ile degerlendirmeleri yapilan ödülleri sahipleriyle bulusturmak için bir aradayiz. Ödül alacak tüm arkadaslari tebrik ediyorum, bundan sonraki hayatlarinda basarilar diliyorum.”

Üniversite olarak günden güne büyüdüklerine dikkat çeken Prof. Dr. Savas “Hem uluslararasi hem de ulusal anlamda taninirligimizi arttiriyoruz. Hepimiz olmamiz gereken yere ulasabilmek için gece gündüz çalisiyoruz. Usak Üniversitesi 2017-2018 yillarinda dünyada hiçbir kurulus tarafindan akredite edilmiyordu. 2018 yilinda URAP’ta 148 üniversite içinde 122’nci siradaydik. Bu siralamada artik ilk 100 içerisindeyiz ve hedefimiz ilk 50’de yer almak. UI Greenmetric siralamasina girdik ve siramiz yükselmeye devam etmektedir. Bu yil ayrica Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programina basvurduk. Bu belgeleri almamiz için buradaki tüm arkadaslarim özveri ile çalisti. Hepinize çok tesekkür ediyorum. Biz geldigimizde üniversitemizde 500 civarinda yayin varken, bugün itibariyle yayin sayimiz 1500’lere yaklasti. Atif sayimiz 1000’di su anda 10 bine ulasti. Emegi geçen tüm arkadaslari kutluyorum” dedi.



Ögrencilerden, rektör yardimcilarina; temizlik ve güvenlik personelinden genel sekretere kadar tüm mevki ve makamlarda görev ve sorumluluklar çerçevesinde Usak Üniversitesini daha ileriye götürmek için tasin altina gerektigi sekilde herkesin elini koymasinin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Savas, konusmasini gelecek yilin herkese saglik, afiyet getirmesini dileyerek bitirdi.

Etkinlik, ödül almaya hak kazanan akademik ve idari personele ödüllerin verilmeyle son buldu.
Kaynak: İHA