Sinop'ta 2022 Yilinda 559 Milyon Liralik Yatirim Harcamasi

Sinop Il Özel Idaresi tarafindan düzenlenen degerlendirme toplantisinda 2022 yilinda yapilan yatirimlar ve 2023 yili hedefleri masaya yatirildi. 2022 yilinda Sinop’ta 559 milyon TL yatirim harcamasi gerçeklestigi kaydedildi.

Sinop'ta 2022 Yilinda 559 Milyon Liralik Yatirim Harcamasi
Sinop’un 2022 mali yilinda 170 milyon TL Il Özel Idaresi bütçesinin oldugu ve yüzde 100 bütçe gerçeklesmesi gerçeklestigini kaydeden Sinop Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Yahya Çinkil, yil içerisinde diger yatirimci kuruluslarin ödenekleriyle birlikte toplam 635 milyon TL ödenek kaydi yapildigini ve 559 milyon TL yatirim harcamasi gerçeklestigini söyledi.



2022 yilinda gerçeklestirilen projeler hakkinda bilgi veren Genel Sekreter Çinkil, kirsalda içme suyu projelerine öncelik verdiklerini vurgulayarak 55 KÖYDES ve 52 Özel Idare programlari olmak üzere 50 milyon TL bedel ile toplamda 107 içme suyu projesinin gerçeklestigini açikladi.

Yol altyapisinda kullanilmak üzere asfalt, is makinesi kiralama, yol malzemesi, menfez ve istinat duvari gibi çesitli malzemeler için ise 150 milyon TL harcama yapildigi belirtildi. Ayrica Sinop’a bagli ilçeler ve köylerinde yasayan vatandaslarin kis mevsiminde ulasim sorunu yasamamasi için gerekli tüm tedbirlerin alindiginin da altini çizdi.

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Diranas Uygulama Oteli’nde Sinop Valisi Erol Karaömeroglu baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya genel sekreter yardimcilari, sube müdürleri ve ilçe Özel Idare müdürleri katildi.

Yapilan sunumlarin ardindan Genel Sekreter Yahya Çinkil, Vali Erol Karaömeroglu’na kendilerine vermis oldugu katki ve desteklerden dolayi tüm kurum çalisanlari adina hediye takdim etti.
Kaynak: İHA