Simav'in Kiçir Köyüne 2 Milyon 320 Bin TL'lik Makine Parki

Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu, (TKDK) Kütahya’nin Simav ilçesine bagli Kiçir köyüne hibe destegiyle tarimsal makine parki kurdu.

Simav'in Kiçir Köyüne 2 Milyon 320 Bin TL'lik Makine Parki
TKDK, Sinirli Sorumlu Kiçir Köyü Tarimsal Kalkindirma Kooperatifi’nin 2 milyon 320 bin yatirim tutarli Makine Parki Projesi’ne 1 milyon 508 bin TL hibe destegi verecek.

Kiçir köyünde düzenlenen törende konusan Vali Ali Çelik, tarimsal faaliyetin yürütülmesi için olusturulan kaynagin çiftçileri ileri teknolojiyle bulusturacak degerli bir yatirim oldugunu söyledi.



Kirsal kalkinmada tarima dayali yatirimlara verilen destegin artisina dikkat çeken Vali Çelik, “Cumhurbaskanimizin önderliginde köylümüzün kalkinmasi, kirsal alanda üretimin artmasi ve verimliligin yükselmesi için çok ciddi kaynak dagilimlari ve girisimler var. Köylümüzün her alanda desteklenmesi, kirsal alandaki altyapinin güçlendirilerek tarimsal üretimin ve katma degerin yükselmesi için ciddi gayret ve çalismalar yapiliyor. Makine parki da bunun bir parçasi” dedi.

Kiçir’deki birlik ve beraberlikten duydugu mutlulugu da paylasan Vali Çelik, “Birbirine güvenen ve inanan insanlarin bir araya gelmesi, bugün burada oldugu gibi yan yana, omuz omuza durmasi takdire sayan. Hepinize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Proje çerçevesinde; 27 römork, birer adet silaj, balya, çapa makinesi, 10 adet pullu, 6 adet ot biçme, 3 adet kaz ayagi, 5 adet ot toplama ile bir adet ilaçlama makinesi alindi.

Çiftçiler, tarim aletlerini kiralama yöntemiyle kullanacak.

Törenin ardindan Kiçir ve Beciler köylerini ziyaret eden Vali Çelik, köy halkinin istek ve taleplerini dinledi.
Kaynak: İHA