Silifke Agiz Ve Dis Sagligi Merkezi, Sifir Atik Belgesi Aldi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayesinde ve Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan ülke genelinde yürütülen "Sifir Atik Projesi" çerçevesinde İçel Silifke Agiz Ve Dis Sagligi Merkezi sifir atik belgesi almaya hak kazandi.

Silifke Agiz Ve Dis Sagligi Merkezi, Sifir Atik Belgesi Aldi
Agiz ve Dis Sagligi Merkezinde sifir atik ile ilgili farkindaligin artirilmasina yönelik bir köse hazirlandi. Kösenin içerisinde ise sifir atikla ilgili bilgi verilirken, atiklarin burada toplanmasi çalismasi baslatildi. Farkindaligin arttirilmasi için açilis yapildi. Açilisa Silifke Kaymakami Abdullah Aslaner ile ilgili kurum temsilcileri katildi.

Açilis sonrasi katilanlar pil, cep telefonu ve kitap sifir atik dönüsüm kutularina atildi.

Silifke Agiz Ve Dis Sagligi Merkezi Bashekimi Mehmet Can Akkaya , “Sifir Atik, israfin önlenmesini, kaynaklarin daha verimli kullanilmasini, atik olusum sebeplerinin gözden geçirilerek atik olusumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atigin olusmasi durumunda ise kaynaginda ayri toplanmasi ve geri kazaniminin saglanmasini kapsayan atik yönetim felsefesi olarak tanimlanan bir hedeftir. Bilindigi üzere saglik tesisimiz Uluslar arasi HIMSS kurulusu tarafindan İçel ilimizde tek, Ülkemizde 16. O-Emram Seviye 6 dijital hastane olarak tescillendi. Dijital hastane kagit tüketimini en aza indiren bir sistem olmasindan dolayi çevre dostu hastane olma yolunda ilk adimlarini atti. Daha sonrasinda çevre ve insan sagligini korumak, geri dönüsümü destekleyerek ülke ekonomisine katki saglamak ve kurumsal sosyal sorumluluk anlaminda yarinlarimiza daha temiz bir çevre birakabilmek için sifir atik sistemi kuruldu. Atiklarin yerinde ayristirilarak en aza indirgemesine ek olarak kurulan sifir atik standi sayesinde evde okudugumuz kitaplari ve kullanmadigimiz giysileri toplayip ihtiyaç sahiplerine ulastirmayi hedefleyerek sosyal sorumluluk uygulamalarina katki saglanacak"dedi.

Evde ve is yerlerinde üretilen tehlikeli atiklar usulüne uygun ayri toplandiginda geri dönüsüme katki sagladigina deginen Akkaya," Bunun tersine gelisi güzel çöpe atildiginda çevre ve insan sagligini tehdit etmektedir. Bu uygulama sifir atiga dikkat çekmek ve kisi ve kurum olarak sifir atiga katki saglamak anlaminda faydali oldu. Çevre ve insan sagligini korumaya yönelik ayni zamanda geri dönüsümü destekleyen, görsel yönden dikkat çekici ve özendirici, insanlarin evde ve ofislerde ürettikleri bitkisel atik yag, piller, süresi dolmus ilaçlar ve sarj aleti gibi nereye atacaklarini bilemedikleri atiklari getirebilecekleri çözümsel ve güvenli bir uygulama alani olarak standimiz etkili oldu” diye konustu.

Kaynak: İHA