(ÖZEL) Çocukluk Hayali Olan Karavan Için Gece Gündüz Çalisiyor

Eskisehir’de yasayan 30 yasindaki Güvenç Sayan, iki ay önce satin aldigi halk otobüsünü hayalindeki karavana dönüstürmek için kollari sivadi.

(ÖZEL) Çocukluk Hayali Olan Karavan Için Gece Gündüz Çalisiyor
Eskisehir’de nakliyat ve ikinci el esya isiyle ugrasan Güvenç Sayan, hayallerini gerçeklestirmek için isini birakti. Çocuklugundan beri hayali olan karavani kendi yapmaya karar veren Sayan, Kocaeli Gebze’den eski bir halk otobüsü alarak ise koyuldu. Genç gezgin, iki ay önce satin aldigi halk otobüsünü karavana dönüstürmek için gece gündüz demeden çalisiyor. Kaynaktan sökmeye kadar tüm isleri kendi yapan Sayan, yaptiklarini asama asama sosyal medya hesabindan takipçileriyle paylasiyor. Tüm hazirliklari tamamladiktan sonra önce Türkiye daha sonra Dünya turuna çikmayi planlayan Sayan, hayallerinin pesinden gidiyor.

“Çok öncesinden beri aklimda böyle bir sey vardi”

Daha önce hiç yapim isleriyle ugrasmadigini söyleyen Sayan, bu proje sayesinde her seyi ögrendigini belirtti.

Hayallerini gerçeklestirmek için gün saydigini anlatan Sayan, “Normalde nakliye ve ikinci el esya isiyle ugrasiyorum. Ama gördügünüz gibi artik hayalimi gerçeklestirmek için kendi karavanimi yapiyorum. Çok öncesinden beri aklimda böyle bir sey vardi. ‘Karavan yapiyim, onunla önce Türkiye’yi geziyim sonra Dünya turu yapiyim’ diye çok düsünüyordum. Çadirla kamp yaptigim zamanlarda da ufak tefek sikintilar yasamaya baslamistim. ‘Çadiri buradan kaldir’ diyenler oluyordu, ama karavan yaptigim zaman böyle sikintilar yasamayacagimi düsündügüm için geçis yaptim. Otobüsü Gebze’den aldim ve Eskisehir’e getirdim. Ise sökme ile basladim. Camlarini, bütün koltuklarini söktüm. Önceden halk otobüsü olarak kullaniliyordu. Ben daha önce karavanla ilgili hiçbir sey yapmadim, daha dogrusu arabayla ilgili de hiçbir sey yapmadim. Bu ise girdigim anda ögrenmeye basladim. Kaynak, sökme, isi yalitimi gibi isleri yaparken ögrendim” dedi.



“Hayalleri olan insanlar hiç beklemesin”

Karavan yapini yaklasik 4 ay sonra bitirmeyi planlayan Sayan, proje bittikten sonra Türkiye turu yapmak istiyor. Insanlara hayallerinden vazgeçmemelerini söyleyen Sayan, “Eger proje önümüzdeki Nisan ayinda bitmis olursa, Çanakkale’den baslayip Karadeniz Bölgesi’ni sinirdan gezmeyi düsünüyorum. Artvin’e Hopa’ya kadar gitmeyi düsünüyorum, ne kadar sürer bilmiyorum, ama öyle bir gezi planim var. Ben bütün insanlarin bunu nasil yapabilecegini ögrensin istedigim için yaptigim tüm asamalari en ince ayrintisina kadar kendi kisisel sosyal medya hesabimdan yayinliyorum. Herkese yardimci olmak adina oradan paylasim yapiyorum. Hayalleri olan insanlar hiç beklemesin, çünkü hayatta geçen zaman hiçbir zaman geri gelmiyor. Bahanelerin arkasina siginmaya gerek yok, o yüzden ne hayalin varsa su an yapman lazim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA