Mehmet Çayirdag, 2022 TYB Yazar Ödülünün Sahibi Oldu

Türküye Yazarlar Birligi’nin (TYB) 2022 yilinin ödüle layik görülen, ’Yazar, Fikir ve Sanatçilari’ belli oldu. Kayserili Arastirmaci Tarihçi Yazar Mehmet Çayirdag’in 2 ciltlik Kayseri Tarih Arastirmalari kitabi ‘sehir’ dalinda ödüle layik görüldü.

Mehmet Çayirdag, 2022 TYB Yazar Ödülünün Sahibi Oldu
Milletimizi bir arada tutan kadim degerlerimizin ve millî kültürümüzün muhafazasi, gelistirilmesi, yayginlasmasi ve yeni nesillere aktarilmasi için yurt içinde ve yurt disinda 45 yildir çalismalarini basari ile sürdüren Türkiye Yazarlar Birligi 2022 yilinin ’Yazar, Fikir Adami ve Sanatçilari’ ödüllerini açikladi.

Türkiye Yazarlar Birligi Genel Baskani Prof. Dr. Musa Kâzim Arican, 1 Ocak günü TYB Genel Merkezi Genç Kahve’de düzenledigi basin toplantisinda ödül alacak kisi kurum ve kuruluslari duyurdu. Genel Baskan yaptigi konusmada; “Acisi, tatlisiyla bir yili daha geride biraktik. Öncelikle; 2023 yilinin Milletimize, ülkemize ve tüm insanliga saglik, huzur, baris ve hayirlar getirmesini diliyorum. 2022 zor bir yil oldu. Az da olsa etkisi devam eden Covid-19 salgini nedeniyle tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de zor bir yili geride biraktik. Salgindan vefat edenlere Allah’tan rahmet, ailelerine bassagligi, hastanelerde tedavi gören tüm vatandaslarimiza da acil sifalar diliyorum” dedi.

TYB Genel Baskani Prof. Dr. Musa Kazim Arican, TYB ödüllerinin amaci ve belirlenis usulüne iliskin olarak da sunlari söyledi;

"Birligimizin önemli ve sürekli faaliyetlerinden biri de; günümüzün sair ve yazarlarini, fikir ve ilim insanlarini topluma tanitmak, daha güçlü eserler vermeleri için tesvik etmek amaciyla, iyi olan eserleri, yilin yazar fikir adami ve sanatçilarini belirleyerek ödüllendirmesidir. 45 yillik bir birikim ve tecrübeyle; Yil içinde yönetim kurulumuzun genis arastirmalarinin yani sira ülkemizin seçkin gazeteci, yazar, çevirmen, editör, sair ve elestirmenlerinin görüs ve önerilerinden de yararlanilarak eser sahibinin dünya görüsü ve ideolojisine bakilmaksizin yilin yazar, fikir adami ve sanatçilarini belirliyoruz. Eserleri takip edip degerlendirirken deneyimli, tecrübeli edebiyatçilarin yani sira mutlaka gençlerin çalismalarina da yer veriyoruz. Bu vesileyle son 45 yildir edebiyata, sanata ve kültürümüze yeni kan diyebilecegimiz isimleri kazandirdik. Bugün kamuoyunun yakindan tanidigi bir çok ünlü isim ilk ödülünü Türkiye Yazarlar Birligi’nden aldi."

Kayserili Arastirmaci Tarihçi Mehmet Çayirdag’in 2 ciltlik Kayseri Tarih Arastirmalari kitabi ‘sehir’ dalinda ödüle layik görüldü.

Kaynak: İHA