Güvenli Ve Akici Trafik Için Izmir'e EDS Geliyor

Izmir Büyüksehir Belediyesi, kent trafiginin daha güvenli ve daha hizli seyretmesi için Izmir Il Emniyet Müdürlügü ile güç birligi yaparak Elektronik Denetleme Sistemi’ni (EDS) hayata geçirmeye hazirlaniyor. Sürücü kaynakli trafikte yasanan tikanikliklarin önüne geçebilmek için baslatilacak proje ile sistem kullanarak parklanma, hiz koridoru ve kirmizi isik noktalarindaki ihlaller denetlenebilecek.

Güvenli Ve Akici Trafik Için Izmir'e EDS Geliyor
Trafikte akilci çözümler üretme hedefiyle Izmir trafiginin daha güvenli ve akici olmasini saglayacak Elektronik Denetleme Sistemi için dügmeye basildi. Izmir trafiginde kullanici kaynakli sorunlarin çözülerek kaza ve trafik tikanikliklarinin önlenmesi için kurulacak EDS için Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ve Izmir Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne arasinda ön protokol imzalandi. Süreci devam edene proje ile Izmir trafiginin 10 binden fazla akilli cihaz ile yöneten Izmir Ulasim Merkezi (IZUM) artik Izmir Il Emniyet Müdürlügü ile birlikte hareket edecek. Iki kurumun koordinesiyle kurulan Izmir Il EDS Komisyonu tarafindan ihlal sisteminin kurulacagi noktalar yerinde incelendi. Izmir trafiginde sürücü kaynakli sorunlarin çözülerek kaza ve trafik tikanikliklarinin önlenmesi için 177 kirmizi isik ihlal noktasi, 15 hiz koridoru, 128 hatali park noktasi belirlendi. 2023 yili içerisinde tamamlanmasi planlanan projeyle artik emniyet yetkilileri, EDS sistemini kullanarak kent trafiginde tikanikliga neden olan ve trafik güvenligini tehdit eden araçlar anlik olarak denetlenecek.

“Kullanici kaynakli hatalardan trafikte bekleme süresi artiyor”

Süreç hakkinda bilgi veren Izmir Büyüksehir Belediyesi Ulasim Dairesi Baskani Sibel Özgür, “Izmir Büyüksehir Belediyesi olarak baskanimiz Tunç Soyer’in hedefi dogrultusunda kent trafiginde yasanan sorunlara akilci çözümler getirmek için çalisiyoruz. Yaptigimiz incelemelerde sürücü kaynakli yasanan hatali park, hiz siniri ve kirmizi isik ihlalleri gibi sorunlar nedeniyle kent trafiginde bekleme sürelerinin ciddi ölçüde arttigini gözlemledik. Kurulacak merkezle ile bu yasanan sorunlarin önüne geçmis olacagiz. EDS’nin, bir yil içerisinde sistemin kurulmasiyla devreye alinmasini saglayacagiz. Su an ön protokol sürecimiz tamamlandi” diye konustu.

Kaynak: İHA