Futbolcularin Çevikligi Yapay Zeka Ile Artirilacak

SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi ögretim üyesi tarafindan hazirlanan ‘Futbolcularda Çeviklik Performansinin Tahmini Için Yapay Zeka Tabanli Model Gelistirilmesi’ baslikli proje, TÜBITAK 1001 çerçevesinde kabul edildi.

Futbolcularin Çevikligi Yapay Zeka Ile Artirilacak
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ertugrul Gelen tarafindan hazirlanan ‘Futbolcularda Çeviklik Performansinin Tahmini Için Yapay Zeka Tabanli Model Gelistirilmesi’ baslikli proje, TÜBITAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Projelerini Destekleme Programi çerçevesinde kabul edildi. Proje ile futbolcularin en önemli yeteneklerinden biri olan çeviklige etki eden parametrelerin belirlenmesi ve agirliklarina göre bu özelliklerin listelenmesi amaçlaniyor.

Projeye iliskin detaylari paylasan SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ertugrul Gelen, "Futbolcularda çeviklik performansi için önemli oldugu düsünülen yaklasik 50 parametreyi ölçecegiz. Yapacagimiz bu ölçümler sonucunda elde edilen veriler yapay zeka algoritmalarinin gelistirilmesinde kullanilacak. Gelistirecegimiz yapay zeka modeli futbolcularin çeviklik antrenmanlarini ve antrenman metotlarini optimize etmek için kullanilabilecek. Projenin en önemli özelligi disiplinler arasi bir çalisma olmasi. Bu proje ile dünyada ve ülkemizde öncelikli alanlar içinde degerlendirilen yapay zeka, makine ögrenmesi, derin ögrenme alanlari ile spor bilimleri içinde çeviklik performansina etki eden faktörler gibi farkli alanlar bir araya gelecek” dedi.

Kaynak: İHA