Çelik Açiklamasi '2023 Yilinin Ilk Müjdeli Haberi Büyüksehirden'

Hak-Is Konfederasyonu Kayseri Il Baskani ve Hizmet-Is Sendikasi Kayseri Sube Baskani Serhat Çelik, yaptigi açiklamada 2023 yilinin ilk müjdeli haberinin Kayseri Büyüksehir Belediyesinden geldigini söyledi.

Çelik Açiklamasi '2023 Yilinin Ilk Müjdeli Haberi Büyüksehirden'


Hizmet-Is Sendikasi Kayseri Sube Baskanliginin her ay düzenli sekilde yaptigi yönetim, denetim, disiplin ve temsilciler meclisi toplantisinda konusan Hizmet-Is Sendikasi Kayseri Sube Baskani Serhat Çelik 2022 yilinin genel degerlendirmesini yaparak su sekilde devam etti:

2022 yili is hayatinda pandeminin olumsuz etkileri ve dünya genelinde yasanan basta gida ve petrol ürünlerinin afaki artisiyla birlikte yasanan yüksek enflasyon gibi olumsuzluklarin yaninda Sayin Cumhurbaskanimizin koymus oldugu iradeyle çalisanlar için önemli ölçüde iyilestirmeler yapilmistir. Memurlar için 3600 ek gösterge, sözlesmeli pozisyonunda çalisanlara kadro, Emeklilikte yasa takilanlara 23 yildir verilmeyen haklar, asgari ücretle çalisanlara enflasyonun üzerinde zam artisinin yapilmasi gibi birçok konuda da olumlu gelismeler olmustur. Hizmet-Is Sendikasi Kayseri Sube Baskanligi olarak 2022 yili sonunda Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve KASKI Genel Müdürlügü istiraklerinde çalisan üyelerimizin ve ailelerinin yüzünü güldüren bir protokol imza altina aldik. Imza altina alinan protokolle 2022 yili asgari ücret ile 2023 yilinda açiklanan asgari ücretin günlük yevmiyesi arasinda ki ücret farki üyelerimizin mevcut günlük yevmiyelerine ayni miktarda yansitilacaktir. Yapilan protokolle Büyüksehir Belediyesi ve KASKI Genel Müdürlügü istiraklerinde çalisan üyelerimiz ve aileleri mutlu olmuslardir. Yetkili oldugumuz Melikgazi, Kocasinan, Talas ve diger ilçe belediyelerimizle de görüsmelerimiz devam ediyor. Insallah bu belediyelerimizle de üyelerimizi mutlu edecek bir netice almak için gayret gösteriyoruz. Bu vesile ile basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Memduh Büyükkiliç’a, KASKI Genel Müdürümüz Özgür Özdemir’e ve imza altina aldigimiz protokolümüzde emegi geçenlere sendikam ve üyelerimiz adina tesekkür ediyorum."
Kaynak: İHA