Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari'nda Birbirinden Güzel Kurslar Veriliyor

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Konservatuari’nin, çocuklar ile yetiskinlere yönelik düzenledigi ve 2 bin 500 kursiyerin katildigi kis kurslari, KAYMEK Akademi’de tüm hiziyla devam ediyor.

Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari'nda Birbirinden Güzel Kurslar Veriliyor
Büyüksehir Belediyesi kentte yerel yönetim hizmetlerini titizlikle yürütürken, bir yandan da kültür sanat etkinliklerini sürdürüyor. Gençler basta olmak üzere Kayserili vatandaslarin ilgi odagi olan Büyüksehir Belediyesi Konservatuari, genis kurs çesitliligi ve kaliteli hizmetiyle gençlerin ve yetiskinlerin göz bebegi oldu.

Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari’ndan çok memnun olduklarini, kaliteli zaman geçirdikleri için Büyüksehir Belediyesi’ne ve Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç’a tesekkürlerini ileten vatandaslar, egitimin çok basarili oldugunu dile getirdiler.

Konservatuvara gelen kursiyerlerden Melike Durgun, “Hafta içi geliyorum. 19.00 -22.00 arasi sürüyor kurslarimiz ama 17.00’de gelerek, çalisiyoruz hepimiz. Parçaya çalisip geliyoruz ve bence çok iyi ilerliyoruz. Kurslar güzel gidiyor. Zaman olarak bizlere yetiyor. Ögrenmemiz için yeterli bir zaman oldugunu düsünüyorum” dedi.

Kursiyer Vehpi San ise konservatuvar hocalarinin çok iyi oldugunu ifade ederek, “Konservatuvar kurslarini geçen yil kis dönemi ve yaz döneminde takip etmistim. Simdi kis döneminde yeniden kayit yaptirdik. O gün, bugündür takip ediyoruz. Son derece basarili kurslar geçiriyoruz. Çünkü bize kurs veren hocalarimiz son derecede basarili insanlardan olusuyor. Toplumsal hizmet olarak görüyoruz, bundan da çok memnunuz” seklinde konustu.

63 yasindaki kursiyer Abdullah Anbar da, “Bu saz kursunu açtiklari için öncelikle Büyüksehir Belediye Baskanimiz Memduh Büyükkiliç’a çok tesekkür ediyorum. Bütün gençlere de tavsiye ediyorum. Yasim 63 çocuklugumdan kalan bir hevesti benim için ama simdi firsat bulabildik. Tüm gençlere tavsiye ediyorum” diye konustu.

Ibrahim Erbakirci ise, “Baskanimiza ne kadar tesekkür etsek azdir. Müzik yapmak istiyoruz ama bilmiyoruz. Ön ayak oldu. Konservatuvari açtilar çok memnunuz” derken, kursiyerlerden Gülnazi Karica da “Her sey çok güzel ilerliyor” diyerek, söyle konustu:

“Iki dönemdir konservatuvara geliyorum. Kayseri Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari’nda gerek ulasim olsun, gerek hocalarimizin ilgisi olsun, her sey çok güzel ilerliyor. Çok memnunuz. Belediye baskanimiza da çok tesekkür ediyoruz. Burada bizlere ders veren hocalarimiza da çok tesekkür ediyoruz. Katilim saglayan arkadaslarimizla da gayet güzel ortamlar olusturabiliyoruz.”

Piyano egitimi alan Melisa Demirduman ise, “Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari’na piyano egitimi için geliyorum. Iki gün olmasina ragmen aslinda gayet iyi. Almis oldugumuz egitimler ve hocalarimiz çok iyi. Bir de Güzel Sanatlar’a hazirlik için kayit yaptirdim. Onu da heyecanla bekliyorum. Burada küçük yastaki kardeslerimiz, hem benim gibi gençler hem de ebeveynlerimiz geliyor. Toplumumuz için faydali bir proje olarak görüyorum. Aktivite edinmek isteyen insanlar buraya gelip kayit yaptirarak, egitim aliyorlar” ifadelerini kullandi.

Büyüksehir Belediyesi Konservatuvar hocalarindan Namik Kemal Bilgin de, Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari hakkinda bilgiler vererek, sunlari söyledi:

“2022 -2023 yili itibariyle 2 bin 500 kisi yaz kursunda, 2 bin 500 kisi kis kursunda ögrencimiz oluyor. Tabi kursiyerlerimiz içinde yariya yakin çocuk gruplarimiz mevcut. Yaz kurslarinda hafta içi, kis kurslarimizda hafta sonu derslerimiz oluyor. Verdigimiz egitimlerde Milli Egitim’e ve Halk Egitim’e bagli olarak sertifika vermekteyiz. Büyüksehir Belediyesi Konservatuvari’nda 18 bransta egitim verilmektedir. Türk Halk Müzigi, Türk Sanat Müzigi, Türk Tasavvuf Müzigi ve kadinlar koromuz. Sunu da belirtmek isterim, kadinlar korosu Türkiye’nin birçok yerinde yok. Onun bir farkindaligi var. Duruma göre halk konserleri yapiyoruz.”

Baskan Büyükkiliç’in çok büyük katkilari oldugunu ifade eden Bilgin, “Kayseri’ de konservatuvarimizin 37. yili bu zamana kadar birçok belediye baskanimizin destekleriyle 250 kisi ile basladigimiz okulumuzda bugün 5 bin kisi egitim görüyor. Yönetimimizin, Büyüksehir Belediye Baskanimiz Memduh Büyükkiliç’in çok büyük katkilari var. Çünkü biz burada sanat adina ne yaparsak yapalim, hiçbir zaman desteklerini esirgemediler. Dolayisiyla basta Baskanimiz olmak üzere, arkada kocaman bir ekip var, emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA