Baskan Seçer, Yaklasik 4 Yillik Hizmet Süresini Degerlendirdi

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, geride biraktigi yaklasik 4 yillik görev süresini degerlendirerek, büyüksehirin güçlü bir mali disipline sahip oldugunu, yatirim programlarinin yüzde 90’in üzerinde gerçeklestirildigini ve İçel’e layik, temiz, kaliteli isler yaptiklarini söyledi.

Baskan Seçer, Yaklasik 4 Yillik Hizmet Süresini Degerlendirdi
İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, katildigi canli yayinda yaklasik 4 yillik görev süresini degerlendirdi. Hizmetlerinde seçime degil halka yatirim yaptiklarini ifade eden Seçer, "İçel Büyüksehir Belediyesi, mali yapisiyla 2023’e aslanlar gibi girdi" ifadelerini kullandi.

İçel’in kozmopolit bir yapida oldugunu ve Türkiye’nin stratejik kentlerinin basinda geldigini söylen Seçer, 13 ilçeye esit ve adil hizmet götürdüklerini, göreve geldigi ilk günlerde öncelikli olarak sosyal politikalari baslattiklarini belirtti.

Halk Kart, Mahalle Mutfaklari gibi projeleri hemen baslattiklarini hatirlatan Seçer, Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezlerini de daha istikrarli bir yapiya getirdiklerini ve ögrenci sayisinin bin 800’lerden 6 bin 500 ögrenciye yükselttiklerini kaydetti.



"En büyük projem huzuru getirmek"

İçel’e kazandirdigi en önemli projenin ’kentin huzuru’ oldugunu anlatan Seçer, "Benim en büyük projem bu. Bunu da bitirdim. Bu kent huzurlu" dedi.

İçel’in her karis topraginda huzurun yasandigini ifade eden Seçer, etrafinda koruma ordusu olmadan gayet rahat bir sekilde kentin her bölgesinde gezebildigini söyledi.

Seçer, "Bundan daha büyük bir mutluluk mu olur? Bundan daha büyük bir huzur mu olur" diye konustu.



"Mevcut belediye anlayisinda bu belediye yillarca yönetilir"

Büyüksehir belediyesinin katilimci demokrasi anlayisi ile yönetildigini aktaran Baskan Seçer, her zaman sivil toplum kuruluslariyla iletisim içerisinde olduklarini dile getirdi. Yönetim olarak yatirim programlarini üstün körü bir sekilde yapmadiklarina da dikkat çeken Seçer, hangi bölgenin neye ihtiyaci olugunun analizlerini yaptiklarini ve ona göre hizmet ürettiklerini ifade etti.

Baskan Seçer, "Bu anlamda da yaptigimiz yatirimlarin, dokundugumuz yerlerin tamamen taleplerden kaynakli, gerçekten ihtiyaç oldugunu bilmenizi isterim. Bu saatten sonra mevcut belediye anlayisinda bu belediye yillarca yönetilir. Benim halkim feraset sahibidir, vefalidir. Kimin ne yaptigini çok iyi bilir. İçel halki da ne yapacagini bilir. Allah nasip eder, partimiz der ki, ‘Baskanimiz devam et’ çikariz. İçel halki bizi birakmaz, biz de onlari birakmayiz. Onlari seviyoruz. Onlarin da bizi sevdigini, saydigini çok iyi biliyorum. Hangi siyasi gelenekten gelmis olursa olsun, bu belediyecilik anlayisi oy alir. Bunu da burada söylüyorum. Tarihte beni halkli çikaracak, görüsürüz önümüzdeki seçimlerde" seklinde konustu.



"3 batti çikti bir alt geçit açtik"

Baskan Seçer, otobüs soförü ihtiyaçlarinin oldugunun çagrisi yaparak, bu konuda kadin adaylara pozitif ayrimcilik yaptiklarini da hatirlatti.

Projeleri kentin sosyoekonomik yapisina göre sekillendirdiklerini söyleyen Seçer, simdiye kadar 4 bin 500 kisilik çikan ‘1 Ekmek 1 Çorba’, 37 noktada hizmet veren ‘Mahalle Mutfaklari’, ‘Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezleri’, ‘Kiyafet Evi’, ‘Halk Kart’ gibi hem vatandasin sofrasina hem de gençlere ve ögrencilere yönelik hizmetlere çok önem verdigini vurguladi.

Küçük gibi görünen sosyal projelerin milyarlik yatirimlar kadar önemli olduguna deginen Seçer, büyük çapli projeleri de sürdüreceklerini belirterek, “Biz Metro da yapiyoruz. 3 batti çikti, 1 alt geçit açtik"dedi.



"Kooperatifte muazzam çalismalar yapiyorlar"

Kadin Kooperatifi Baskani Meral Seçer’in öncülügünde basarili çalismalara imza atilan kooperatif konusuna da deginen Seçer, kooperatif kurmanin kolay oldugunu ancak bu isin sürdürülebilirliginin önemine dikkat çekti.

Seçer, "Bunu sürdürmek kolay bir sey degil. Simdi Meral hanim bu isi gönülden yapiyor. Muazzam çalismalar yapiyorlar. Burada önemli olan kooperatiften çok üreticilerin yararlanmasini saglamak. Çok degerli kurumlarin da destegi oluyor. Zincir magazalar var. Tabii ki çok farkli alanlarda çok daha iyi çalismalar yapacaklardir" ifadelerini kullandi.

Baskan Seçer, kooperatifle ilgili konusmasinin devaminda da büyüksehir belediyesi’nde kurduklari Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi ve kent genelinde kadinin ekonomik durumuna katki yapan üretici kadin stantlari gibi çalismalari anlatti.

"Çocuk festivallerini baslatiyoruz"

İçel’in tanitimina fayda saglayan kültürel ve sanatsal projelerin önemine de deginen Baskan Seçer, kente kazandirdiklari ulusal ve uluslararasi festivaller hakkinda bilgi verdi.

İçel’in her mevsim etkinlik iklimine sahip oldugunu da kaydeden Seçer, "İçel, 12 ay sokakta yürünebilecek bir kent. 12 ay festival yapilabilir.Simdi çocuk festivallerini baslatiyoruz. Çocuklarimiz, gençlerimiz, kadinlar, yas almis yurttaslar benim için vazgeçilmezler. Onlari ayri bir yere koyarim. Zamanimi da mesaimi de her seyimi de onlara olabildigince ayiririm" diyerek sözlerini sürdürdü.

"İçel’e evladiyelik isler yapiyoruz"

Istiklal Caddesi 1.etap çalismalarinda yasanan gecikmeye de deginen Seçer, çalismalarin sürdügü etapta tüm kurumlara ait ve üstelik kayitta da olmayan alt yapilarin görüldügü, bunun da çalismalari aksattigini ifade etti.

Yagmur suyu ve dogalgaz gibi alt yapi çalismalarini en iyi sekilde yaparak ilerlediklerini söyleyen Seçer, "Biz isimizi temiz ve kalici yapiyoruz. Yillara sarih yapiyoruz. Evladiyelik deriz ya. Sehre bir hizmet yaptik kardesim, evladiyelik. Torunlarimiz o caddeyi kullansin, Avrupa’da oldugu gibi. Yoksa al asfalti, iki tane direk koy, kendi siyasi görüsünü sembolize edecek totemler koy. ‘Ne güzel is yaptim’. Boya, makyaj. ‘Aksam yattik, sabah makyaj yok Aman Allah’im bu ne çirkinlik’. Olmaz ki böyle. Gayet güzel yapiliyor. Biraz gecikti, 2. etap daha hizli olacak. Oradaki sikintilari gördük" diyerek sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA