Aralik Ayi Da Bitti, Karliova'da Beklenen Kar Yagmadi

Bingöl’ün bin 940 rakimli Karliova ilçesinde Aralik ayi bitmesine ragmen kar yagmadi.

Aralik Ayi Da Bitti, Karliova'da Beklenen Kar Yagmadi
Adini karla kapli ovadan alan ve her yil neredeyse 1,5 metrenin üzerinde kar yagisi alan Bingöl’ün bin 940 rakimli ilçesi Karliova’da beklenen kar yagisi henüz olmadi. Kar yagisinin aksine günesli havanin yasandigi ilçede esnaf, is yerlerinin önünde oturup günesli havanin tadini çikarirken, balikçilar da seyyar tezgahlarda sokaklarda satis yapiyor.

Geçen yillara göre rahat olduklari ve artik yolda mahsur kalmadiklarini belirten balikçi Hasan Olgun, “Geçen sene bu vakitlerde neredeyse 3 metre kar görürdük, bu sene Allah’a çok sükür havalar çok güzel. Balik satabiliyoruz, kafamiz rahat ve hava soguk degil. Geçen senelere göre bu sene çok rahatiz. Geçen yil Erzurum-Çat arasinda çok mahsur kaldik ama bu sene çok rahat gidip geliyoruz” dedi.



“Kendimi bildim bileli, bu aylarda her zaman 1,5 metre kar vardi”

Uzun yillardir Karliova’da yasayan esnaftan Erkan Degirmenci ise, “Yeni yila kar yagissiz girdik. Yüksek yerlerde var ama sehir merkezine henüz düsmedi. Geçen günlerde düstü 1-2 santim ama o da eridi gitti. Kendimi bildim bileli, bu aylarda her zaman 1,5 veya 2 metre kar vardi bu memlekette. Bu sene yok” seklinde konustu.

Kaynak: İHA