Yemek Bekleyen Sokak Köpegini Geri Çevirmediler

Eskisehir’de bir dükkânin önünde yemek isteyen sokak köpegini doyuran lokanta çalisanlari görenlerin takdirini topladi.

Yemek Bekleyen Sokak Köpegini Geri Çevirmediler
Tarihi Odunpazari Evleri bölgesinde kendisine yemek verilmesini bekleyen sevimli köpegi geri çevirmeyen esnaf lokantasindaki çalisanlar görenleri gülümsetti. Sevimli köpegin isletmenin önünde yemek bekledigi ve lokanta çalisanlarinin da firsat buldukça ona parça parça döner verdigi görüldü.

Kendisine verilen dönerleri bir çirpida yiyen sevimli köpegin lokanta çalisanlarina bakarak tekrardan döner istemesi dikkatleri çekti. Esnaf lokantasinin önündeki kedi evleri ve isletmenin oldugu kaldirimda bekleyen diger köpekte gözlerden kaçmadi.

Odunpazari’nda esnaf lokantasi isleten Murat Etli, bölgedeki sokak hayvanlarinin karinlarini doyurmaya çalistiklarini söyledi.

Bölgeye özellikle kedilerin daha çok ugradigini belirten Etli, “Burasi tarihi bölge oldugu için kirsal evler var, bu yüzden hayvanlar çok. Kediler, köpekler sürekli buralara geliyorlar. Biz de bu canlara bir miktar yemek vererek hayatta kalmalarini sagliyoruz. Genel olarak buralara kediler çok geliyor. Hatta burada 2 tane kedi yuvamiz var, sürekli burada duran kedilerimiz oluyor. Kedilerimiz disinda 2 tanede köpegimiz gün içerisinde geliyorlar, karinlarini doyurduktan sonra gidiyorlar. Birbirlerine zarar da vermiyorlar, gayet güzel bir sekilde geçiniyorlar” dedi.

Gazetede okudugu bir haberden yola çikarak sokak hayvanlariyla ilgili bir fikrini belirten Etli, lokantalardaki kalan yemeklerin toplanarak hayvanlara verilebilecegini söyledi.

Böyle bir çalismanin organize edilmesi halinde güzel olabilecegini vurgulayan Etli, “Bugün gazetede bir haber okudum, gida artiklarindan sokak hayvanlarina yem yapilmasi düsünülüyormus. Aslinda Eskisehir’de lokantalarda kalan yemekler aksamlari toplanarak sokak hayvanlarina ulastirilirsa çok iyi olur. Ister istemez bazi aksamlar yemeklerimiz kaliyor. Biz yine köpek falan denk gelirse onlarin mama kaplarina koyuyoruz. Ama biraz önce bahsettigim seyi birilerinin organize etmesi gerekiyor. Mesela Eskisehir’de bu isi organize edebilecek Belediye ve Tarim Müdürlügü olabilir. Bunlar esnaf lokantalarini gezerek bu yemekleri alip hayvan barinaklarina götürebilirler ya da sokaktaki hayvanlarin kaplarina birakabilirler. Böyle bir çalisma yapilirsa güzel olur. O zaman bize de gerek kalmaz her aksam bu hayvanlar için bir sekilde yemek verilmis olur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA