VANTB Hizmeti Çiftçinin Ayagina Götürüyor

Van Ticaret Borsasi (VANTB) ile Tusba Halk Egitim Merkezi Müdürlügü tarafindan çiftçilere yerinde egitimler veriliyor.

VANTB Hizmeti Çiftçinin Ayagina Götürüyor
VANTB, Tusba Halk Egitim Merkezi Müdürlügü ile yaptigi protokol çerçevesinde çiftçilere bilgilendirmelerde bulunuyor. Özellikle sütün verimli ve kaliteli alinmasi hususunda çiftçilere yerinde verilen bilgilerle sütün daha kaliteli ve daha hijyenik alinmasi hedefleniyor.

Konuyla ilgili açiklamada bulunan VANTB Yönetim Kurulu Baskani Nayif Süer, göreve geldikleri günden itibaren amaçlarinin kentte azalan hayvanciligi tekrar canlandirmak ve daha da ileriye götürmek oldugunu vurgulayarak, bu çerçevede projeler hayata geçirdiklerini söyledi.

Daha önce baslattiklari ‘Soguk Süt Zinciri’ projesi ile hem çiftçinin el emeginin göz ardi edilmedigini hem de tüketiciye daha kaliteli sütün ulasmasini sagladiklarini vurgulayan Süer, “Tusba Halk Egitim Merkezimizle bir protokol imzaladik. Bu protokol çerçevesinde çiftçilerimize süt hijyeni konusunda egitim vermek istedik. Bu insanlar bu sütü nasil sagiyorlar? Bunlar hayvanciligi nasil yapiyorlar? Amacimiz daha saglikli, daha güvenilir ve daha güzel bir sekilde çiftçilerimizi bilgilendirmektir. Ekiplerimiz, halk egitim merkezinde görevli hocalarla beraber sahaya indiler. Artik biz sicak yerlerde, toplanti salonlarinda ve yumusak koltuklarda degil, yerinde egitimler veriyoruz. Çiftçiyi ayagimiza degil de biz çiftçinin ayagina hizmeti götürmeye çalisiyoruz. Bugün de çiftçinin isletmesinde egitim vermeye çalistik. Insallah kisa bir zamanda Van Tarim ve Orman Il Müdürlügü ile beraber sahaya inip, çiftçilerimize yavru bakimi ve dogumla ilgili egitimler vermeyi düsünüyoruz” dedi.

Çiftçileri ziyaret ederek isletmelerde egitim verdiklerini belirten Tusba Halk Egitim Merkezi Müdürlügü Gida Mühendisi Agit Adiyaman ise düzenledikleri egitimlerde çiftçilerin istekli olduklarini belirterek, “Egitimlerimizde, sütün daha verimli ve daha hijyenik bir sekilde elde edilmesi hususunda nelere dikkat etmeleri gerektigini anlattik. Çiftçilerimiz bu konuda çok bilinçli ve çok istekliler. Özellikle maliyetlerin kendilerini kastigini dile getiriyorlar. Onlar daha çok yem ve fiyatlari dile getiriyorlar. Çiftçilerimiz çekirdekten yetismis. Bu egitimlerin, bu projelerin bundan sonra da verilmesini arzu ediyorlar” ifadelerini kullandi.

Hayvanciligi babadan ögrendikleri sekilde yaptiklarini aktaran Sükrü Sahar isimli çiftçi de, “Biz çogu seyi babadan gördügümüz sekilde ilerletiyoruz. Bunun bilimsel boyutlarini pek bilmiyoruz. Bu nedenle bu tür egitimler tekrarlansa çok iyi olur. Bu proje, çok güzel ve daha ileriye götürülmesini istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA