Vanli Ailelerin Evlat Nöbeti 53'Üncü Haftasina Girdi

Van’da terör örgütü PKK tarafindan evlatlari daga kaçirilan aileler, çocuklarini alana kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Vanli Ailelerin Evlat Nöbeti 53'Üncü Haftasina Girdi
Van’da çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan aileler, 53 haftalik süreçten bu yana partinin il baskanligi binasi önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalisiyor. Evlatlari degisik tarihlerde PKK terör örgütü tarafindan daga kaçirilan ve sayilari 34’ü bulan aileler, kentin en islek noktasi olan Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya geldi. Ellerindeki dövizlerle yürüyüs yapan anneler, bir yandan da HDP ve PKK aleyhine slogan atti.

PKK tarafindan oglu Kenan’in 7 yil önce kaçirildigini ifade eden Fevzi Yagmur, yaklasik 2 yildir evlatlari için HDP binasi önünde eylemlere katilarak bir mücadele verdiklerini belirtti.

7 yildir evlat acisi çektigini ifade eden Yagmur, “Çocugum ölmüs mü sag mi onu da bilmiyorum. Son nefesime kadar bu mücadeleyi sürdürecegim” dedi.

7 yildir oglu Selim’in terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirildigini dile getiren Kenan Adiyaman ise oglunu teslim alincaya kadar mücadelesine devam edecegini kaydetti.

Kaynak: İHA