Tarim Ve Turizm Merkezi Erdemli Dogalgaza Kavustu

Tarim ve turizmin merkezlerinden İçel’de Erdemli Belediyesi’nin öncülügünde Erdemli’nin ihtiyaci olan yatirimlar çerçevesinde yürütülen ’Dogalgaz Projesi’nde ilk gaz verildi.

Tarim Ve Turizm Merkezi Erdemli Dogalgaza Kavustu
Erdemli Belediyesi ile dogalgaz firmasi isbirligiyle baslatilan projenin ilk etabi olan Alata Mahallesi’nde aboneliklerin açilmasi sonrasi evlere gaz verilmeye baslandi. Gazin verildigi ilk evde Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu kahve pisirdi. Kahvelerin içildigi, evlerin isindigi proje ile yüzler güldü. Projenin birinci etabinda, bu yil yaklasik 23 kilometre sebeke montaji yapildigi Alata Mahalles’nin ardindan Merkez ve Akdeniz mahallelerinde de testler sonrasi gazin aboneliklere açilarak bina baglanti montajlarina baslanacagi kaydedildi.

Baskan Tollu: “Dogalgaz hayirli olsun”

Ilk gazin verilmesi asamasinda basin mensuplariyla bir araya gelen Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, “ Erdemlimiz nihayet gazla bulustu, Erdemli ’de insanlarimizin yasam kalitesini arttiran bir hizmeti de insallah Erdemlimize kazandirmis olduk. Tabi burada belediyemizin emegi hassaten çok fazla. Çünkü biz Erdemli Belediyesi olarak ben belediye meclis üyelerimize hassaten çok tesekkür ediyorum. Belediyemizin almasi gereken birçok gelirden vazgeçtik. Gelirden vazgeçtigimiz gibi devletimize daha da ucuza mal olmasi düsüncesiyle gazdan kaynaklanan, kazidan kaynaklanan bütün asfaltlarimizin, tamiratini, tadilatini biz yapacagiz. Tabi dogalgaz hassaten Erdemlimiz için vatandasimizin en öncelikli hizmetleri arasinda. Bu Erdemli Belediyesi’nin görev sahasina girmemesine ragmen biz vatandasimizin huzuru, vatandasimizin mutlulugu ve yasam kalitesinin yükseltilmesi adina gayretlerimizi sürdürecegiz. Tabi Erdemlimiz tarim bölgesi malumunuz, tarim bölgesinde örtü alti sebze meyve üretiminde dogalgaz hem ucuz, hem de kaliteli yakit açisindan çok önemli bir ivme katacak üreticilerimiz adina da. Tabi örtü alti sebze meyve üreticilerimiz de bu konudan faydalanmasiyla alakali yine gayretlerimizi sürdürecegiz”dedi.

Erdemli’ye gelen gazla Çukurova’nin dört bir tarafinda verilen gazin fiyatinin ayni oldugunu vurgulayan firmanin Bölge Müdürü Tufan Duman, "Birim tüketimdeki kullandigimiz fiyatlar da yine kurum tarafindan belirlenmekte olup Çukurova, dâhilindeki Adana, İçel, Hatay, Osmaniye ve tüm ilçeleri kapsayan alanlarda fiyatimiz ayni ve sabittir”diye bilgi verdi.

Öte yandan dogalgaza abone olmak isteyen vatandaslarin Erdemli Belediyesi ana bina girisinde bulunan dogalgaz danisma masasindan basvuru yapabildigi kaydedildi.
Kaynak: İHA