Silivri'de Villada Kardesini Öldürmüstü Açiklamasi 20 Yillik Mal Varligi Kavgasinda 3 Sanik Hakim Karsisinda

Silivri’de 2003 yilinda mal varligi nedeniyle kardesi Zeki Aslan’i öldürdügü için müebbet hapis cezasina çarptirilan Vahit Aslan, pandemi nedeniyle cezaevinden çiktiktan sonra bu kez esi ve ogluyla birlikte diger kardesi Ahmet Aslan’i tehdit ettigi iddiasiyla hakim karsisina çikti.

Istanbul Silivri’de 2003 yilinda mal varligi nedeniyle kardesi Zeki Aslan’i öldüren Vahit Aslan müebbet hapis cezasina çarptirilmisti. Vahit Aslan daha sonra pandemi nedeniyle cezaevinden çikmisti. Iddiaya göre Vahit Aslan bu kez, oglu ve esiyle birlikte kardesi Ahmet Aslan’i mal varligina el koymak için tehdit etmeye baslamis ve müstekiler tarafindan Vahit Aslan hakkinda suç duyurusunda bulunulmustu. Vahit, Ayfer ve Çetin Aslan’in her iki sikayetçi karsiya ayri ayri “Birden fazla kisi tarafindan silahla yagmaya tesebbüs” suçundan 2 yil 6 aydan 11 yil 3 aya kadar hapis cezasi talep edilirken, Vahit ve Çetin Aslan’in Ahmet Aslan ile Sevim Aslan’a karsi “Hakaret” suçundan ayri ayri 3 aydan 2 yila kadar hapis cezasi istenmisti.

Vahit Aslan, esi Ayfer Aslan ve oglu Çetin Aslan hakim karsisinda çikti. Küçükçekmece 2. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuksuz saniklar Çetin Aslan, Ayfer Aslan ve Vahit Aslan katildi.

Durusmaya müstekiler Sevim Aslan, Ahmet Aslan ve taraf avukatlari da hazir bulundu.

“Islemlerin hepsini gönüllü yapti”

Sanik Çetin Aslan ifadesinde, “Ben 2020 yilinin Eylül ayindan itibaren babamin vasisiyim. Tüm is ve islemlerini ben yürütmekteyim. Babam kendini toparlayinca eski vasisi Halim Aslan’dan hesap defterini istedi. Babamin oteli oldugu için yapilan islemleri kontrol etmek istemisti. Amcam, babama psikolojisinin bozuk oldugunu yönünde birçok mazeret bildirdi. Defterleri vermeyi devamli erteledi. Babam, amcam Ahmet Aslan’in üzerine üç tane tapu yapmisti. Amcam Halim Aslan’in üzerine de yapmisti. Amcam Halim Aslan defterleri getirmedi. Tapulari vermeyi kabul etmedi. Ancak Ahmet Amcam tapulari verecegini söyledi.

islemlerin hepsini gönüllü yapti. Onu kaçirdigimiz ve ya zorla götürdügümüz yerler yoktur. Bu komployu bize Halim amcamin yaptigini düsünüyorum” seklinde konustu.

Sanik Ayfer Aslan mahkemede suçlamayi kabul etmedigini söyledi.



“Bana silah gösterdi”

Müsteki Ahmet Aslan beyaninda, “Vahit Aslan benim diger agabeyim Zeki Aslan’i mal için öldürdü. Sonra sira bana geldi. Beni de mal varligim için öldürmeye kalkti. Bana telefon açarak benim mal varligimi kendisine devretmemi istedi. Bana silah gösterdi. E devlet sifremi aldi. Zorla islemler yaptirdilar” diye konustu.



“Sira müvekkillere gelmistir"

Müsteki avukati Deniz Özdal beyaninda, “Ses kaydinin saniklardan Çetin’e ait oldugu dosyadaki iki bilirkisi raporu ile ispatlanmis vaziyettedir. Bundan bir süre önce kardeslerden biri sanik Vahit tarafindan ayni sebeple öldürülmüstür. Simdi sira müvekkillere gelmistir. Saniklarin tutuklu yargilanmalarini talep ediyorum” dedi.

Mahkeme, sanik Vahit Aslan’in yazili ifadesini kabul etti. Saniklarin tutuklu yargilanmalarini reddetti. Heyet durusmayi taniklarin dinlenmesi için erteledi.

Durusma sonrasi müsteki taraf açiklama yapti

Müsteki Sevim Aslan açiklamada, “Vahit Aslan daha önce mal varligindan dolayi Zeki Aslan’i öldürmüstü. 12 yil cezaevinde yatti. Pandemiden dolayi disari çikti. Bu sefer bize sarmaya basladi, bizim mal varliklarimizi almaya çalisti. Haciz, tehdit, yagma ve sahte icra yollariyla bizim mal varliklarimiza el koymak istiyor. Öyle ya da böyle o mal varliklarinizi verin diyor. Evimize gelerek çocuklarimla beni tehdit ettiler. Esim bas edemedigi için sehir disina gitmek zorunda kaldi. Ben burada kaldim. Biz onlarla bas edemedigimiz için sikayette bulunduk. Umarim adalet yerini bulur. Cezalarini çekerler” dedi.



“Adaletin yerini bulacagini umuyoruz”

Avukat Deniz Özdal yaptigi açiklamada, “Çok büyük bir tehdit altindayiz. Bugün dosyamizin bu adliyedeki ilk durusmasi oldu. Vahit Aslan bundan kisa bir süre önce öz kardesini mal varligi sebebiyle öldürdü. Müebbet hapis cezasiyla cezaevindeydi. Pandemi izninden dolayi disari çikti. bu kez de diger kardeslerine ayni sekilde mal varliklarini kendi adina devralabilmek için silahla gece vakti konutuna gelip yagma ve nitelikli dolandiricilik suçlarini isledi. Bugünde silahli yagma suçunun ilk durusmasi yapildi. Biz su an konusurken bile gelip bizi tehdit ediyorlar. Durusma salonunda da çok büyük tehditler savurdular. Ben bile kendi çocuklarimla tehdit edildim. Adaletin yerini bulacagini umuyoruz. Bu tür seyler bu kadar kolay olmamali, insanlarin cani bu kadar ucuz olmamali biz gerekli yasal süreçleri izliyoruz” seklinde konustu.



Iddianame

Küçükçekmece Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, Vahit Aslan ve Ahmet Aslan’in kardes olduklari belirtildi. Iddianamede, 2020 ve 2021 tarihlerinde farkli zamanlarda birden çok kez süpheliler Vahit Aslan, Afyer Aslan ve Çetin Aslan’in fikir ve eylem birligi içerisinde sikayetçiler Ahmet Aslan ile esi Sevim Aslan’in üzerlerinde kayitli gayrimenkullerini Vahit Aslan’in üzerine devretmeleri için tanik beyanlari, toplanan deliller dogrultusunda silahla tehdit ettikleri ifade edildi.

Süphelilerin savcilik asamasinda alinan ifadelerinde suçlamalari kabul etmedikleri, ifadelerinin suçtan kurtulmaya yönelik olarak degerlendirildigi, süpheli Vahit ve Çetin Aslan’in farkli tarihlerde Ahmet ile Sevim Aslan çiftine karsi hakaret suçu da isledigi belirtildi. Iddianamede, Vahit, Ayfer ve Çetin Aslan’in her iki sikayetçi karsiya ayri ayri “Birden fazla kisi tarafindan silahla yagmaya tesebbüs” suçundan 2 yil 6 aydan 11 yil 3 aya kadar hapis cezasi talep edildi. Vahit ve Çetin Aslan’in Ahmet Aslan ile Sevim Aslan’a karsi “Hakaret” suçundan ayri ayri 3 aydan 2 yila kadar hapis cezasi istendi.
Kaynak: İHA