Sattigi Aracin Yedek Anahtarini Saklayip Çaldi

Istanbul’da sattigi aracin yedek anahtarini saklayan eski sahibi, lüks otomobili çalip parçaladi. Kisa sürede yakalanan sahis ve suça istirak eden 2 kisi tutuklandi.

Sattigi Aracin Yedek Anahtarini Saklayip Çaldi
Olay, 8 Ocak günü meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, A.A.’ya ait park halindeki lüks otomobil park edildigi yerden çalindi. Aracini yerinde göremeyen A.A polis ekiplerine ihbarda bulundu. Ihbar üzerine harekete geçen Oto Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri, otomobilin sahibi A.A. ile görüstüklerinde araci satin aldigi kisinin "Kaybettim" bahanesiyle yedek kontak anahtarini teslim etmedigini ögrendi. Yapilan çalismalar çerçevesinde, alici ile saticinin birbirlerini daha önceden tanidiklari ve aralarinda bir alacak verecek meselesi oldugu belirlendi. Bunun üzerine otomobilin eski sahibi Muhammet R.Y. polis tarafindan gözaltina alindi. Emniyete götürülen Muhammet R.Y. alacagina karsilik elindeki kontak anahtari ile otomobili çaldigini itiraf etti.

Süphelinin ifadesi dogrultusunda çalinti otomobilin satisina aracilik yapan Ayhan G. ile otomobili parçalara ayirarak yedek parça haline getiren Gökhan Y. ve yaninda çalisan bir kisi gözaltina alindi. Polis ekipleri, aracin tamamen parçalanarak yedek parça haline getirildigini belirledi. Otomobilin parçalarinin diger araç parçalarinin arasina saklandigi tespit edildi. Bunun üzerine tüm parçalari bulunarak bir araya getirildi.

Ancak otomobilin kupa olarak tabir edilen kaporta bölümünün kesildigi bu nedenle artik kullanilamayacagi ögrenildi. Öte yandan, emniyette islemleri tamamlanan süpheliler adliyeye sevk edildi. Daha önceden 15 suç kaydi bulunan Muhammet R.Y., 7 suç kaydi bulunan satilmasina aracilik yapan Ayhan G. ve otomobili parçalara ayiran 6 suç kaydi bulunan Gökhan Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA