Ögrencilerin Stresini Azaltmak Için Gezi Düzenlendi

Bilecikli ögrencilerin Liseye Geçis Sinavi’nin (LGS) stresini azaltmak için gezi düzenlendi.

Ögrencilerin Stresini Azaltmak Için Gezi Düzenlendi
’Gezerek Kariyer Planlama Günleri’ slogani ile Eskisehir’de ve Bursa’da bulunan Liselere Sögüt Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan tanitim gezisi gerçeklestiriliyor. "Uluslararasi Murat Hüdavendigar" projesinde lise ögrencileri Imam Hatip Lisesi’ni ve Ipekçilik Anadolu Imam Hatip Lisesi’ni gezdiler. Daha sonra Türkiye’nin en basarili 5’inci Fen Lisesi olan TOFAS Fen Lisesi’nde tanitim programina katildilar. Programda ögrencilere Orhangazi Imam Hatip Ortaokul Müdürü Muhammet Ali Özer, Ingilizce Ögretmeni Gözde Volkanli ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ögretmeni Mehmet Arif Karadas rehberlik etti. Tanitimlarini tamamlayan ögrenciler dönüs yolunda Bursa Ulu Cami’yi ziyaret ederek geziyi tamamladilar.

Sögüt Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan organize edilen Eskisehir gezisinde ise ögrencilere Ertugrulgazi Ortaokulu Müdürü Ismail Tilmaç, Yasar Musaoglu Ilkokulu/Ortaokulu Müdür Yardimcisi Musa Aydin ve görevli ögretmenler rehberlik etti.

Gezi çerçevesinde Sehit Mehmet Sengül Fen Lisesi, Eskisehir Anadolu Lisesi, Atatürk Lisesi, Eti Sosyal Bilimler Lisesi, Sabiha Gökçen MTAL (Uçak Bakim), Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi okullarini ziyaret ederek okullar ile ilgili bilgi aldilar. LGS öncesinde, tercihlerini belirlemeleri ve motivasyonlarini arttirmalari amaciyla yapilan bu geziler LGS’ye girecek tüm ögrencilerin morallenmesini sagladi.
Kaynak: İHA