MATSO'da Özel Okul Ve Kurslarin Sorunlari Konusuldu

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odasi üyesi özel okul ve özel ögretim kursu isletme sahiplerinin katilimiyla gerçeklesen toplantida, yasanan sorunlar ele alinarak çözüm yollari konusuldu.

MATSO'da Özel Okul Ve Kurslarin Sorunlari Konusuldu
MATSO’da, özel okul ve kurslarin son dönemde yasadigi sorunlar masaya yatirildi. MATSO Baskani Seydi Tahsin Güngör’ün baskanlik ettigi toplantida, özellikle özel okullarin yasadigi ekonomik sikintilari konusularak devlet tarafindan belirlenen okul ücretlerinin enflasyonun altinda kaldigi ve bunun okullarin sikinti yasamasina neden oldugu, bundan sonra da olmaya devam edecegi kaydedildi.

Geçmis yillarda özel okullara ögrenci basina verilen destek ve tesviklerin, KDV indirimi ve SGK desteginin verilmesi gerektigi gündeme getirildi.

Toplantida, dersanelerin eski statüsüne kavusturulmasi için yönetmelik ve yasalarin yeniden düzenlenmesi gerektigi ifade edildi.

Katilimcilarin talep ve sorunlarini tek tek dinleyen MATSO Baskani Güngör, "Üyelerimizden almis oldugumuz talep ve sorunlari dosya haline getirerek Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi basta olmak üzere ilgili bakanliklara iletecegiz" dedi.

Toplantiya, 8. Meslek (Egitim Kurumlari, Matbaa ve Elektronik) Komitesi Meclis Üyesi Ibrahim Anil Özden ile özel okul ve özel ögretim kursu isletme sahipleri katildi.

Kaynak: İHA