KKTC Meclis Baskani Töre Açiklamasi 'Türk Birligi Mutlaka Kurulacak'

Kuzey Kibris Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Baskani Zorlu Töre, “Türk devlet ve topluluklari bir araya gelmesin diye nifak tohumlari ektiler. Türk birliginden yanagi olacagiz. Türk Birligi mutlaka kurulacak” dedi.

KKTC Meclis Baskani Töre Açiklamasi 'Türk Birligi Mutlaka Kurulacak'
Tekirdag’a gelen KKTC Cumhuriyet Meclisi Baskani Zorlu Töre, ‘Milli davamiz Kibris ve Mavi Vatan’ konulu konferansa katildi.

Sadece seçildigi bölgenin milletvekili olmadigini Türkiye milletvekili oldugunu ifade eden Töre yaptigi açiklamada, “Türk devlet ve topluluklari bir araya gelmesin diye nifak tohumlari ektiler. Ama Allah’a sükür tefrikayi da yendik. Bugün Türk devletleri Teskilati kuruldu. Anavatan Türkiye Cumhurbaskani sayesinde onun öncülügünde Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti de oraya gözlemci üye oldu. Insallah bunun arkasi gelecek. Bu tefrikayi yendikten sonra mutlaka daha büyük bir birlige dogru gidecegiz. Ne dedi Sair Mehmet Akif Ersoy, ‘Tefrika girmezse bir millete düsman giremez. Toplu vurursa yürekler onu hiç kimse sindiremez, düsman sindiremez’ Onun için daima Türk birliginden yanagi olacagiz. Türk Birligi mutlaka kurulacak” dedi.

Kaynak: İHA