Ikinci El Otomobile Talep Arttikça Fiyatlar Yukari Çikiyor

Ikinci el otomobil piyasasindaki fiyat artisi devam ediyor. Yaklasik bir aydir yasanan artis yüzde 35’lere gelmis durumda. Oto galericiler, talebin devam ettigini fakat ikinci el araç tedariki yapamadiklarini söyledi.

Ikinci El Otomobile Talep Arttikça Fiyatlar Yukari Çikiyor
Ikinci el otomobil piyasasindaki talep artisi fiyati tetikliyor. Oto galericiler, son bir aydir ikinci el otomobillerde yaklasik yüzde 35 fiyat artisin oldugunu belirtti.

Toplu araç satin aldiklari yerlerden araç tedariki problemi yasadiklarini belirten esnaf, piyasanin kitlenmis durumda oldugunu söyledi.



“Toplu araç aldigimiz yerlerden araç tedariki yapamiyoruz”

Ikinci el otomobil piyasasinda yükselisin devam ettigini belirten galerici Gökhan Ardesen, “Bu yükselis yilbasindan 15 gün önce basladi.

Suni bir yükselis saniyorduk biz bu yükselisi fakat bu yükselis gün geçtikçe devam ediyor. Araba almak çok zorlasti. Bununla beraber talep de devam ediyor. Toplu araç aldigimiz yerlerden araç tedariki yapamiyoruz. Matrah düzenlemesi ile birlikte fiyatlarin düsecegi düsünüldü fakat sifir araç olmadigi için bu ikinci ele olumsuz dönüs sagladi. Bu da araç fiyatlarinin yükselmesine neden oldu” dedi.

“Öngörümüz kalmadi”

Yilbasindan önce baslayan fiyat artisinin bu zamana kadar yüzde 35’e ulastigini aktaran Ardesen, “Bizlerde öngörü kalmadi. Bu araç bu para etmez diyoruz. Araç satiliyor ya da biz o fiyata alinmaz denilen araci aliyoruz. Aliyoruz satiyoruz ne yapiyoruz bilmiyoruz. Piyasa kitlenmis bir durumda” seklinde konustu.

Kaynak: İHA