Erzincan'da 'Okulum Afete Hazir Yarismasi Çalistayi' Düzenlendi

Ulusal düzeyde düzenlenen “Okulum Afete Hazir Yarismasi Çalistayi” Erzincan’da Il AFAD Kriz Yönetim Merkezinde gerçeklestirildi.

Erzincan'da 'Okulum Afete Hazir Yarismasi Çalistayi' Düzenlendi
Çalistaya Il Milli Egitim Müdürü Aziz Gün, Il AFAD Müdürü Kadir Çelik, AFAD uzmanlari, Milli Egitim ISGB uzmanlari; 85 okuldan egitim yöneticileri ve Afete Hazirlik Kulübü ögretmenleri katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsiyla baslayan çalistay AFAD gönüllülük videosunun gösterimiyle devam etti. AFAD Il Müdürü Kadir Çelik’in günün anlam ve önemiyle ilgili konusmasinin ardindan Il Milli Egitim Müdürü Aziz Gün yarismanin önemli noktalarina degindi.

Gün, “Bilindigi üzere Erzincan cografi konum olarak Türkiye’nin afetler açisindan en riskli bölgesinde yer almaktadir. Yarisma vesilesiyle okullarda, ögrencilerde, ögretmenlerde velilerde ve okul çevresinde afet bilinci olusturulmasi amaçlanmaktadir. Okulum Afete Hazir Yarismasi diger yarismalardan farkli olarak bireysel degil; okul ve çevresi olarak bütün halde yapilacak.” dedi.

Çalistay bölümünde okullarin yarisacagi kriterler üzerinde duruldu. Egitimler, tatbikatlar, tahliye, afet acil durum plani, Afete Hazirlik Kulübü, geziler ve risk basliklarinin ayrintilari ile ele alindigi bölümde katilimcilar söz alarak kendi fikirlerini paylasti.
Kaynak: İHA