Didim'de Hz. Ali Camii Insaatinin Temeli Atildi

Aydin’in Didim ilçesinde yapilacak olan Hz. Ali Camii için temel atma töreni düzenlendi. Dualarla yapilan temel atma töreninde ilçe protokolü sembolik olarak temel atma islemi gerçeklestirdi.

Didim'de Hz. Ali Camii Insaatinin Temeli Atildi


Didim Altinkum Mahalle sinirlari içerisine yapilacak olan Hz. Ali Cami için temel atma töreni düzenlendi.

Törene Didim Kaymakami Can Kazim Kuruca, Didim Belediye Baskani A. Deniz Atabay, Aydin Il Müftüsü Hasan Günes, Didim Ilçe Müftüsü Hasan Hüseyin Susam, Siyasi partilerin ilçe baskanlari, bazi belediye meclis üyeleri ile sivil toplum kurulus temsilcileri katildi.

Konusmalarin öncesinde Kuran-i Kerim okundu.

Törende konusan Hz. Ali Camii Yaptirma ve Yasatma Dernegi Baskani Mehmet Peçen “Bugün burada camimizin temelini atacagiz. Camimiz 4 -6 yas kuran kursu, yetiskinler için kuran kursu ve taziye evi ve 1700 kisilik bir cami insa edilecek. Ruhsat konusunda bize destek olan Ilçe Kaymakamimiza ve Belediye Baskanimiza tesekkür ediyorum. Hayirlisi olsun” dedi.



Didim Belediye Baskani A. Deniz Atabay ise konusmasinda Didim’in kültürel anlaminda mozaik bir kent oldugunu ifade ederek “ Türkiye’nin her yerinden göç alan ve hizla büyüyen müstesna ilçelerden birisi; biz burada eksiklikleri biliyoruz. Belediyemizin gücüyle merkezi hükümetin gücüyle yapmaya çalistigimiz görevler var. Bugün burada özgürce ibadetlerimizi yapabildigimiz bir tanesinin temelini atacagiz. Hayirli olsun. Ilçemizin ihtiyaçlari bitmiyor. Ilçemizde bunun yani sira hastane insaati sürüyor, kültür merkezi insaati sürüyor. Bunlar yapmak zorundayiz. Bu isleri yapmak kolay degil; gönüllülerimizin bu tür yerlere yardimlarini esirgememelerini istiyorum.” dedi.



Didim Kaymakami Can Kazim Kuruca “Dünya kuruldugundan beri hak ile batil arasinda, iyi ile kötü arasinda bir savas var. Bir adalet savasi var. Bizim inancimizda camiler bu mücadelenin, bu savasin en güzel kaleleri, en güzel mabetleridir. Adaletin en dogru saglandigi yer camilerdir. Camide zengin-fakir ayrimi, isçi-patron ayrimi, dil-irk ayrimi yoktur. Biz insanlar ayni safta omuz omuza geliriz. Ayni hakka, ayni rabbe el açar dua ederiz. Iste orada adalet yüzde yüz saglanmis olur. Camiler bizim için sadece adalet veya ibadet merkezi degildir. Ayni zamanda bir egitim merkezidir. Hakkin dilini, ilmi, insanligi ögrendigimiz egitim merkezleridir. Insanin oldugu, Müslüman’in oldugu her yerde camiler yükselsin, ezanlar dört bir yani inletsin. Bu gün burada tam da bunun için, kutlu bir is için bulustuk. Hz. Ali Camii yapimi için dernek baskanimiz 3 yil önce yöneticileri ile birlikte bu yola çikmis. 3 yil sonunda yasal sürecin tamamlanmasi ile birlikte bu gün Hz. Ali Camii’nin temel atma törenini gerçeklestiriyoruz. Insallah destekleriniz ile hep birlikte kisa sürede tamamlayarak Didimlilerin hizmetine açacagiz. Emek veren herkese sükranlarimi sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

Konusmalarin ardindan sembolik olarak ilçe protokolünce temel atma töreni düzenlendi; ardindan davetlilere ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: İHA